Opnieuw CEO aan de deur in bewakingssector

Danny Vandormael was een ancien in de beveiligingssector. ©Wouter Van Vooren

Danny Vandormael is niet langer de CEO van beveiligingsfirma Seris in België en Nederland. Zijn vertrek, en dat van andere toplui in de sector, komt er ten midden van een onderzoek naar prijsafspraken in de sector.

De krant De Standaard meldt zaterdag het vertrek van Danny Vandormael als CEO van de Belgische en Nederlandse tak van de Franse bewakingsfirma Seris. Informatie op zijn LinkedIn-profiel bevestigt dat. Vandormael begon zijn carrière bij het toenmalige Group 4, maar was sinds 2008 aan de slag bij Seris, de nummer drie op de Belgische markt na het Zweedse Securitas en het Britse G4S.

Het vertrek van de ancien in de sector komt er nadat de Belgische mededingingsautoriteit in maart een onderzoek startte naar prijsafspraken tussen de grote drie. De vraag is of de drie afgesproken hebben om de prijzen kunstmatig hoog te houden om zo concurrentie van de markt te weren. Als dat zo is, riskeren de bedrijven een boete van tien procent van hun wereldwijde omzet. De toplui van de bedrijven riskeren strafrechterlijke sancties.

Het vertrek van Vandormael is niet het enige binnen de sector. Huidig Bpost-CEO Jean-Paul Van Avermaet was tot 13 januari CEO van de Belgische tak van G4S. Bonden en bestuurders sluiten voorlopig de rangen rond Van Avermaet. Het bedrijf zou een tijdelijke vervanger hebben aangesteld in de persoon van Luc Priem, tot op heden de financiële chef, claimt De Standaard. Ook Securitas verving eind april zijn Belgische CEO, Ingrid Merckx, na amper twee jaar in haar functie door Frank Lambrigts.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud