Parijs beboet General Electric voor valse jobbeloftes

General Electric had beloofd om duizend nieuwe jobs te creëeren bij Alstom. ©AFP

Het Amerikaanse conglomeraat moet de Franse overheid 50 miljoen euro betalen omdat het minder jobs creëerde dan het had beloofd.

Toen General Electric  in 2015 de energietak van de Franse groep Alstom overnam, had de Amerikaanse gigant aangekondigd dat het er duizend nieuwe banen zou creëren.

Maar ruim drie jaar later staat General Electric mijlenver van die doelstelling. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg creëerde het conglomeraat netto slechts 25 jobs in Frankrijk. Vorige lente had John Flannery, de toenmalige topman van General Electric, nog gezegd dat het conglomeraat zijn ambities niet kon waarmaken door de moeilijke marktomstandigheden bij de overgenomen tak van Alstom.

Maar de Franse minister van Economie Bruno Le Maire was onvermurwbaar en dreigde er toen al mee dat General Electric een boete van 50.000 euro zou moeten ophoesten voor iedere niet-gecreëerde job. Le Maire houdt nu dus voet bij stuk, waardoor de Amerikanen zo'n 50 miljoen euro moeten overschrijven aan Parijs. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect