West-Vlaamse accountant in zee met Filip Balcaen

Filip Balcaen. ©Emy Elleboog

Filip Balcaen stapt in Partners in Accountancy, een groep van onafhankelijke accountancy- en boekhoudkantoren. Het is zijn tweede deal in de dienstensector deze week, na de overname van de hr-dienstengroep House of Talents.

Oprichter en CEO Steven Brouckaert, zelf een accountant, bouwde Partners in Accountancy de jongste jaren uit tot een groep met vijftien accountants- en boekhoudkantoren en 20 miljoen euro omzet. Partners in Accountancy bezit de helft van de kantoren volledig en heeft een meerderheidsbelang in de andere.

Waar concurrenten voor uniformisering gaan, behouden de kantoren bij Partners in Accountancy hun eigenheid en identiteit. De groep is alleen verantwoordelijk voor de activiteiten waar schaalvoordelen kunnen uitgespeeld worden of een uitgebreidere dienstverlening en specialisatie aangewezen zijn.

Groei

Met Balcaens investeringsmaatschappij Baltisse (42,5%) aan boord is het de bedoeling zowel organisch als via overnames verder te groeien in Vlaanderen, maar ook in Wallonië en de naburige landen. 'Veel collega's vinden zich in onze benadering', zegt Brouckaert, die 57,5 procent in handen heeft.

Het is de tweede deal van Balcaen deze week. Dinsdag raakte bekend dat zijn investeringsmaatschappij Baltisse de meerderheid kocht in House of Talents, een specialist in knelpuntberoepen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect