opmerkelijk

Adecco zoekt nieuwe CEO...

Het uitzendkantoor Adecco zoekt nog steeds een nieuwe CEO... voor één maand. ©EPA

'De Adecco Group is op zoek naar een nieuwe CEO.' Een ietwat vreemde aankondiging op de website van de Zwitserse uitzendgroep, net op de dag dat het concern aankondigt dat Alain Dehaze de nieuwe topman wordt. Het gaat om een jaarlijkse wedstrijd van Adecco.

Het is een opmerkelijke samenloop van omstandigheden. Net op het moment dat de Belg Patrick De Maeseneire aankondigt dat hij de Zwitserse multinational zal verlaten, valt op de site van Adecco te lezen dat er een zoektocht naar een nieuwe CEO loopt.

Maar de Belg Alain Dehaze, die De Maeseneire per 1 september opvolgt aan de top, hoeft zich niet meteen zorgen te maken. Het is een wedstrijd, waarvoor de inschrijvingen afgesloten zijn op 1 mei. Op 24 juni maakt het uitzendconcern 33 potentiële kandidaten bekend, één per deelnemend land. Die nemen deel aan verschillende tests, waarna de beste tien deelnemers in september een 'boot camp' krijgen.

Midden september komt een winnaar uit de bus. Die mag een maand onder de echte CEO meelopen en krijgt een 'salaris' van 15.000 euro. Pittig detail: op de website staat nog steeds te lezen dat het onder de supervisie van Patrick De Maeseneire zal zijn. Maar De Maeseneire geeft eind augustus de fakkel door aan Dehaze. Dat moeten ze in Zürich dus toch nog even aanpassen. 

Vorig jaar won de Colombiaanse Paola Ospina de wedstrijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud