Advertentie

Bedrijf uit Zele innoveert met levensgrote Rode Duivels

Femke Helon, de zaakvoerster van 3Motion, tussen de levensgrote kartonnen Rode Duivels.

Met het naderende EK Voetbal neemt de merchandising rond de Rode Duivels een hoge vlucht. Je kan ze nu zelfs levensgroot in karton in huis halen, geprint door 3Motion uit het Oost-Vlaamse Zele.

3Motion is niet zomaar een drukkerij. Het familiebedrijf noemt zich een specialist in visuele communicatie. Dat komt omdat het bedrijven van a tot z, van ontwerp tot plaatsing, helpt met hun visuele communicatie, van raam- en wagenbestickering over spandoeken tot licht- of gevelreclame. Naast die hoofdactiviteit is 3Motion ook actief in displays en verpakkingen en 3D-printing.

Op de referentielijst staan heel wat bekende namen zoals Colruyt, Lidl, Delhaize, Gamma, Duvel, MediaMarkt en Gimber. Voor Studio 100 maakte 3Motion levensgrote 3D-geprinte versies van de bekende Studio 100-figuren voor de kamers en het atrium van het Plopsa Hotel in De Panne.

Corona was, door de afhankelijkheid van reclame en de evenementensector, een klap voor het bedrijf. Maar het kon zich snel herstellen, door nieuwe kansen aan te boren, zoals op maat gemaakte verpakkingen en eindejaarsgeschenkboxen. Het haalde ook het nieuws met het idee om levensgrote kartonnen afbeeldingen te printen van dierbaren die daardoor toch, ondanks de coronamaatregelen, in huis aanwezig kunnen zijn.

Onderneemster van het Jaar

'We printen nog altijd enkele figuren per week, al zijn het niet meer de aantallen van in het begin. We hebben er toch al zo'n 1.000 gemaakt', zegt zaakvoerster Femke Helon die 3Motion samen met haar man Wouter Mouton heeft opgericht. Helon is ook bekend als Onderneemster van het Jaar 2020 (WOMED Award), een initiatief van onder meer Unizo.

Door het succes van die figuren kreeg 3Motion, met het EK Voetbal in aantocht, het idee om ook van de Rode Duivels levensgrote afbeeldingen te maken die met een voet kunnen blijven staan. 'Corona is nog niet voorbij, maar de zin om te supporteren is er wel. Als wij niet naar de Rode Duivels kunnen gaan, komen ze naar ons, zodat we zij aan zij met hen kunnen supporteren', zegt Helon.

45
aantal werknemers 3motion
3Motion uit Zele haalt met 45 werknemers een omzet van ruim 8 miljoen euro.

3Motion sloot voor het project een licentieakkoord met de voetbalbond KBVB. In ruil voor een vergoeding mag de onderneming tot eind 2022 exclusief een aantal producten met afbeeldingen van de Duivels vermarkten. Naast de kartonnen figuren gaat het om auto-, muur- of vloerstickers, zitzakken en strandstoelen.

Voor de verkoop is de website www.mysportshero.be in het leven geroepen. Daar staan 23 Duivels op. Toby Alderweireld en Dries Mertens ontbreken omdat hun portretrechten als speler van het nationale team niet bij de KBVB zitten.

Olympische Spelen

De webstek kreeg een algemene benaming omdat 3Motion al verder kijkt dan voetbal en het EK. 'Op langere termijn willen we ook andere sporters aanbieden uit bijvoorbeeld tennis, hockey, basketbal of volleybal. We denken eveneens aan minder bekende sporten, bijvoorbeeld in het kader van de Olympische Spelen', zegt Helon. Angst om met een voorraad te blijven zitten als iets niet aanslaat, is er niet omdat 3Motion volledig digitaal en on demand print.

Bij 3Motion zijn 45 mensen aan de slag. De omzet belandde in het eind september 2020 afgelopen boekjaar boven 8 miljoen euro, een groei van 15 procent ondanks corona. Netto bleef 230.000 euro winst over.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud