Bestuurders De Lijn willen meer rust

Een 50-tal chauffeurs van De Lijn heeft dinsdagochtend op zijn vrije dag een protestactie gehouden aan het station van Hasselt. Het is de start van een campagne in heel Vlaanderen en Brussel om meer kleine pauzes tussen de ritten te kunnen inlassen.

'Als er nu ergens een file, ongeval of omleiding is, moeten de bestuurders de hele dag achter de feiten aanhollen, en ontbreekt de tijd om iets te eten of naar het toilet te gaan', zegt Thomas Vael van het ACV.

De chauffeurs namen dinsdag ruim de tijd voor het ontbijt en gingen in alle rust naar het toilet. 'Want daar is op drukke werkdagen nauwelijks tijd voor', zegt Thomas Vael. 'Het kleinste probleempje onderweg is genoeg om het uurschema in de war te sturen, waardoor de chauffeur moet trachten de verloren tijd in te halen. Dit geeft stress bij zowel de passagiers als bij de bestuurder. Want de tijd ontbreekt om tussen twee ritten op adem te komen en dat klagen we met deze campagne aan'.

De chauffeurs vragen meer begrip, zowel van de passagiers, van De Lijn, als van de overheid. 'De Lijn kan op lijnen waar zich structurele problemen voordoen, gerust enkele minuten meer tijd voorzien', vindt Vael. "De overheid kan een steentje bijdragen door een betere doorstroming van het verkeer te bewerkstelligen, bijvoorbeeld door aparte busbanen aan te leggen. Er is dus nog werk aan de winkel.'

De actie loopt nog tot 11 uur. Er zijn geen verkeersproblemen gemeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud