Advertentie

Beursgang Royal Mail zorgt voor deining

Het logo van Royal Mail (Foto: EPA). ©EPA

De beursgang van het Britse postbedrijf Royal Mail zorgt voor heel wat commotie in het Verenigd Koninkrijk. Volgens sommigen deed de overheid de aandelen te goedkoop van de hand.

De Britse regering bracht 60 procent van Royal Mail ruim een week geleden naar de beurs. Ze deed dat aan 3,3 pond per aandeel. Maar al snel begon Royal Mail aan een koersklim en schoot het aandeel door de grens van 5 pond.

Critici grepen die snelle koersstijging aan om de overheid op de vingers te tikken. De regering bracht Royal te goedkoop naar de beurs, klonk het.

Advies

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times adviseerden twee investeringsbanken die de beursgang van Royal Mail begeleidden, de overheid ook 5 pond per aandeel te vragen. Maar de regering volgde uiteindelijk het advies van Lazard, haar onafhankelijke adviseur, en ging voor 3,3 pond per aandeel.

Voor de leden van de commissie Bedrijfsleven en Innovatie van het Lagerhuis is de snelle koersklim van het aandeel van het postbedrijf alvast reden genoeg om toplui van Lazard volgende maand in het parlement te ontbieden om een woordje uitleg te verschaffen. 

Vooral de sociaaldemocratische oppositiepartij Labour loopt zich al warm om de toplui het vuur aan de schenen te leggen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud