Advertentie

Bpost zet interne fusie pakjes en brieven in de steigers

©BELGAIMAGE

Om een antwoord te bieden op de dalende brievenpost werkt Bpost aan een interne herstructurering waarbij de twee belangrijkste Belgische divisies samensmelten.

Bpost-CEO Dirk Tirez heeft beslist twee Belgische divisies samen te voegen: Parcels & Logistics, dat zich bezighoudt met pakjesdiensten en e-commerce, en Mail & Retail, dat de brievenpost omvat. Dat schrijft Le Soir. Bij het postbedrijf wil men het nieuws bevestigen noch ontkennen. 'Historisch is Bpost een brievenbedrijf, maar we willen daar niet volledig afhankelijk van zijn. We streven naar een leidende positie in e-commerce en dat heeft consequenties', is de korte reactie van woordvoerster Veerle Van Mierlo.

Momenteel opereren de twee divisies nog als aparte organisaties, elk met hun eigen management. Kathleen Van Beveren stuurt Parcels & Logistics aan, Luc Cloet ontfermt zich over Mail & Retail. Met zijn 64 jaar nadert die laatste de pensioenleeftijd, waardoor hij binnenkort verdwijnt uit het management van Bpost.

Synergie

Met één structuur en één directie wil het bedrijf een antwoord bieden op de aanhoudende daling van de brievenpost, die jaarlijks met 5 tot 10 procent afkalft. In een interview met De Tijd stak CEO Tirez de ambitie niet onder stoelen of banken om met de sterk groeiende pakjesactiviteiten (+56% in 2020) die afname te compenseren. 'We streven naar synergie tussen beide activiteiten door een operationeel model uit te werken dat inspeelt op de behoeften van de klant, in dialoog met de vakbonden', klonk het.

In dat geval kan ook een deel van het personeel verplaatst worden, waardoor synergieën ontstaan en de efficiëntie van Bpost verbetert. Achter de schermen valt wel te horen dat gestreefd wordt naar duurzame tewerkstelling bij Bpost.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud