Advertentie

Citizenlab krijgt half miljoen voor burgerparticipatie

Het team van Citizenlab ©Citizenlab

De start-up CitizenLab, die een digitaal platform beheert waarmee steden en gemeenten burgers kunnen laten participeren in het beleid, heeft een half miljoen euro opgehaald om zijn groei te versnellen.

Voor zijn eerste kapitaalronde kon Citizenlab enkele ervaren software-ondernemers aanspreken onder wie Jan Verbeke (medeoprichter en ex-CEO van AE) en Bernard De Cannière (CEO Audaxis), naast de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Het bedrijfje krijgt ook steun van de incubatoren Imec en Start it @kbc.

Met de financiële injectie wil CitizenLab zijn productontwikkeling versnellen. Het bedrijf wil enerzijds lokale inspraak meer gaan personaliseren, en anderzijds mee data-inzichten leveren aan gemeentebesturen. Om dat te doen, zoekt het bedrijf nog ontwikkelaars en marketeers.

Het bedrijf wil ook actief worden in Frankrijk en Nederland, waar het al samenwerkt met de gemeente Schiedam. In België werken intussen al 15 steden en gemeenten met de slimme participatiesoftware van CitizenLab, onder meer Hasselt, Oostende en Aalst.

Citizenlab werd vandaag op de Smart City awards in Barcelona ook verkozen tot één van de vijf beste startups in het ‘Smart City’ domein. Smart City Expo is één van de grootste conferenties ter wereld rond slimme steden, met zowat 15.000 bezoekers. De jury selecteerde CitizenLab uit meer dan 100 andere startups uit 27 landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud