DHL laat pakjes leveren door drones

De drone van DHL. ©EPA

De koerierdienst DHL, een dochter van Deutsche Post, gaat drones inzetten voor het bezorgen van pakketjes op het Duitse Waddeneiland Juist. In een proefproject zal een ‘pakketkopter’ de komende maanden dagelijks medicijnen overvliegen vanuit de havenstad Norden.

De eerste testvluchten met het onbemande toestel vonden afgelopen week al plaats. Morgen moet de reguliere dienst tussen het vasteland en de apotheek op Juist van start gaan.

De pakketkopter stijgt op in de haven Norddeich en vliegt twaalf kilometer naar het eiland. Om veiligheidsredenen wordt de helikopter constant gemonitord vanuit een mobiel grondstation in Norddeich, dat kan ingrijpen wanneer iets fout gaat. De pakketkopter zal verschillende keren per week en in het weekend vliegen, wanneer ferry’s en ander luchtverkeer niet mogelijk zijn. Het tuig haalt op een hoogte van 50 meter een snelheid van 65 kilometer per uur, afhankelijk van de windsnelheid.

‘Voor de eerste keer wereldwijd zullen medicijnen en andere dringende goederen geleverd worden door de DHL-pakketkopter’, aldus een persbericht. DHL lanceerde zijn drone-onderzoeksproject in december 2013. U ziet er hieronder beelden van. 

 

De DHL-drone in actie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud