Durffonds Saffelberg werkt aan exit Vio Interim

Jos Sluys, de oprichter van het durffonds Saffelberg Investments. ©Photo News

Het investeringsfonds Saffelberg rond Jos Sluys zoekt een koper voor zijn participatie in het uitzendbedrijf Vio Interim. Dat vernam De Tijd. Het proces zit nog in een prille fase.

Bank Degroof begeleidt Saffelberg in de zoektocht naar een koper. Het investeringsfonds bezit een minderheidsbelang in Vio. Of ook de rest van het kapitaal te koop staat, is onduidelijk. Bij Saffelberg geeft men geen commentaar.

Vio Interim is een uitzendorganisatie gespecialiseerd in productie, logistiek, verkoop en diensten. Saffelberg stapte in oktober 2013 in het kapitaal van de uitzendgroep en kreeg 14 procent van de aandelen in handen. Topvrouw Marianne Kindt en haar echtgenoot Steven Holvoet bleven meerderheidsaandeelhouder.

Volgens de meest recente jaarrekening realiseerde Vio Interim in 2013 een omzet van 24 miljoen euro en een bedrijfswinst van 1,7 miljoen. Netto bleef daar iets minder dan 1 miljoen van over. De groep telt 18 kantoren, over gans Vlaanderen. Eind vorig jaar kocht Vio Interim zijn sectorgenoot Focus HR.

Arinso

Saffelberg werd begin 2008 opgericht met een kapitaal van 240 miljoen, geld dat werd ingebracht door Jos Sluys (foto) na de verkoop van het hr-bedrijf Arinso aan Northgate.

Saffelberg is niet de eerste financiële speler die in de uitzendsector stapt. Actief Interim is in handen van Gilde Equity Management, Naxicap controleert Accent en Buysse & Partners is aandeelhouder van Vivaldi’s Interim.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud