Advertentie
Advertentie

Filip Balcaen en Steve Rousseau halen investeringsreus CVC binnen bij World of Talents

Oprichter en CEO Steve Rousseau (foto) herinvesteert in World of Talents, net als voormalig hoofdaandeelhouder Filip Balcaen. ©Wouter Van Vooren

Filip Balcaen en oprichter Steve Rousseau verkopen de hr-dienstverlener World of Talents aan CVC. Ze herinvesteren allebei aan de zijde van de investeringsreus.

In februari schreef De Tijd dat Filip Balcaen van plan was zijn meerderheidsbelang in World of Talents te verkopen. Twee maanden later is de deal rond.

Balcaen had via zijn vehikel Baltisse ongeveer twee derde van de aandelen in handen. Steve Rousseau en het management - een dertigtal man - de rest. In de nieuwe constructie zal CVC een kleine meerderheid bezitten. De resterende aandelen worden ongeveer evenredig verdeeld onder Balcaen enerzijds en Rousseau en het management anderzijds.

Advertentie

Half miljard euro

De financiële details worden niet medegedeeld, maar volgens onze informatie waardeert de deal World of Talents op zo’n 10,6 keer de brutobedrijfswinst (ebitda) of 530 miljoen euro, inclusief 100 miljoen euro schulden. World of Talents wordt het vierde Belgische bedrijf in CVC’s portefeuille, na de hr-dienstverlener SD Worx, de kansspelengroep Gaming One (55%) en de producent van aluminiumprofielen Corialis (ex-Aliplast). De Belgische CVC-topman Steven Buyse kent Rousseau - de halfbroer van Conner Rousseau (Vooruit) - al langer. Ze zijn allebei aandeelhouder van de basketbalploeg Kortrijk Spurs.

De verkoop van World of Talents werd begeleid door de zakenbank Rothschild, de advocatenkantoren Allen & Overy en Clifford Chance en Deloitte. De advocaten van Freshfields, de zakenbankiers van CFI en Lincoln en EY stonden CVC bij.

Knelpuntberoepen

4
Belgische participaties
World of Talents wordt het vierde Belgische bedrijf in CVC’s portefeuille, naast SD Worx, Gaming One en Corialis.

World of Talents is gespecialiseerd in het rekruteren van personeel in sectoren met veel knelpuntberoepen. Die bedrijfstakken barsten van de vacatures en smeken om schaarse talenten. Het gaat om technische profielen zoals IT'ers, maar ook om verpleegkundigen. World of Talents rekruteert de meesten van hen en 'verhuurt' (detacheert) ze vervolgens aan bedrijven. De betrokkenen staan dan op de payroll van World of Talents, waardoor het geen klassiek uitzendkantoor is.

Rousseau is al twee decennia aan het werk in de hr-branche, hoewel hij daar aanvankelijk weinig voeling mee had. Hij wilde met zijn carrière meer richting de sport of het vastgoed gaan. Toch ging hij aan de slag bij Inter Office Select, een selectie­bureau voor commerciële profielen. Hij was ook vier jaar kantoordirecteur voor ING. In 2003 richtte de boekhouder, die naar eigen zeggen ‘een ramp op school’ was, samen met de latere Adecco-CEO Alain Dehaze Financial Forces op, een ­recruiter van financiële profielen. Dehaze is vandaag bestuursvoorzitter van het ­Nederlandse hr-dienstenbedrijf Team ­Eiffel. ­TowerBrook, de eigenaar van Eiffel, lonkte naar verluidt ook naar World of ­Talents.

3 vragen aan Steve Rousseau

Waarom verkoopt u World of Talents, nu al voor de derde keer?

'De instap van eerst Sofindev en de voorbije jaren Baltisse hebben ons met reuzensprongen doen groeien. Het ging hard in de Benelux. Dat succes willen we internationaal verder zetten. Binnen drie tot vijf jaar willen we een pan-Europese speler worden, met een omzet van een miljard euro en een brutobedrijfswinst van 150 tot 200 miljoen euro. Telkens willen we werken met de overname van bedrijven die al iets bewezen hebben. Voor zo'n groei heb je een grotere financiële partij als CVC Capital nodig.'

Welke landen liggen dan het eerst op uw pad?

'We zijn nu al actief in de DACH-regio (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk). Daar willen we nu eerst op mikken. Daarna volgen Spanje, Frankrijk en de Nordics, ook een heel interessante regio.'

Blijft de structuur van de groep, met aparte bedrijven per knelpuntberoep, nog het achterliggende model?

'Ja, daar wijken we niet van af. Er is geen enkele reden waarom onze strategie van de focus op knelpuntberoepen in de rest van Europa - die kampt met dezelfde krappe arbeidsmarkt als de Benelux - niet zou werken. Elke sector (de zorg, IT, technici) blijft daarbij een apart bedrijf, aangestuurd door aparte algemeen directeurs. Alleen zo kan je de ondernemersgeest in een grotere groep behouden.'

Advertentie

Steve Rousseau, een boekhouder die naar eigen zeggen een ‘ramp op school was’, wou ­eigenlijk iets in de sport doen. Maar intussen zit de halfbroer van Conner Rousseau al twee decennia in de hr.

Vijf jaar later, op zijn 35ste, richtte Rousseau Sales Talents op. Het werd de eerste divisie van het latere House of Talents, dat steeds verder uitdeinde volgens een specifiek klantenaanbod. 'Wij rekruteren de slagers, ingenieurs, verpleegkundigen, verkopers en ICT’ers die u maar niet vindt. U kunt ze van ons huren', luidde het.

Balcaen kocht zich vijf jaar geleden in bij het bedrijf. Hij won de biedstrijd van House of HR, de hr-dienstengroep opgericht door Conny Vandendriessche en wijlen Philippe Cracco. De groep groeide sindsdien zowel op eigen kracht als via overnames uit tot World of Talents, een Benelux-speler met een omzet van 360 miljoen euro en een geschatte brutobedrijfswinst (ebitda) van 50 miljoen euro.

Balcaens Baltisse: van kaarsen tot vastgoed

De portefeuille van Filip Balcaens Baltisse is na de verkoop van een deel van World of Talents nog goed gevuld.

De West-Vlaming heeft onder meer nog belangen in de producent van luxekaarsen Baobab, het onlineplatform rond gezondheid en welzijn Vision Healthcare van Ivan Vindevogel en de accountant Partners in Accountancy (PIA). Hij is ook actief in vastgoed (retailparken, kantoren, rusthuizen) en is aandeelhouder van meerdere internationale investeringsfondsen.

Balcaen heeft ook aandelen in enkele beursgenoteerde bedrijven, waaronder Recticel (28,2%). Hij kwam aan boord bij de isolatiespecialist nadat het Oostenrijkse Greiner de aftocht had geblazen na een maandenlange stellingenoorlog. Sinds de verkoop van de vinylgroep IVC heeft hij ook nog een klein belang in de Amerikaanse vloerbekledingsreus Mohawk.

Advertentie

De West-Vlaming is voorts aandeelhouder van het investeringsfonds Droia, dat focust op kankertherapieën. Hij steunt ook het Antikankerfonds.

De Vlaamse groep zette in 2021 een grote stap in Nederland met de overname van The Human Network, dat sterk staat in het leveren van IT-profielen. Die deal zette World of Talents boven de Moerdijk op de kaart. De Vlaamse groep kocht er intussen ook de financiële dienstverlener Pragmatics en de onderwijsspecialist EMC.

In eigen land legde World of Talents sinds 2019 de hand op Quintessence (een specialist in evaluaties en ontwikkelingstrajecten), Human Supports Medical ­(verpleegkundige profielen) en Special Force Services (technische profielen). Vorig jaar volgde een eerste stap in Duitsland met de overname van EasyCare (verpleegkundig personeel).

Carrousel

Met de deal met CVC verkoopt Rousseau zijn bedrijf al voor de derde maal. De eerste keer was in 2016, toen het investeringsfonds Sofindev in het kapitaal stapte en de helft van de aandelen kreeg. Amper drie jaar later passeerde Rousseau nogmaals langs de kassa toen Balcaen aan boord kwam. Door telkens opnieuw mee te her­investeren, behoudt Rousseau een steeds kleiner belang in een steeds groter wordend bedrijf. Met de verkoop aan CVC rinkelt de kassa voor de Vlaamse ondernemer opnieuw. En door opnieuw te herinvesteren kan hij deze carrousel gaande houden.

Balcaen zou na herinvestering naar verluidt zo'n 200 miljoen euro overhouden aan de deal. Ernaar gevraagd willen Rousseau noch Balcaen iets zeggen over de meerwaarde die ze maken op de transactie met CVC.

World of Talents

Activiteit: West-Vlaamse hr-dienstengroep.

Omzet: meer dan 360 miljoen euro.

Brutobedrijfswinst (ebitda): 50 miljoen euro.

Advertentie

Oprichter en CEO: Steve Rousseau.

Aandeelhouders: CVC, Filip Balcaen, Steve Rousseau en het management.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.