Gosselin gaat in beroep tegen VS-boete

Gosselin gaat in beroep. - RV

Verhuizer Gosselin uit Deurne gaat in beroep nadat het eerder deze week een boete van omgerekend 17,4 miljoen euro kreeg van een Amerikaanse rechtbank. Volgens Gosselin liggen niet prijsafspraken aan de basis van de boete, maar een enkelvoudige valse certificatie.

Verhuisbedrijf Gosselin uit Deurne gaat een boete van ongeveer 17,4 miljoen euro aanvechten die het eerder deze week kreeg van een Amerikaanse rechtbank.  Ze kreeg die straf voor prijsafspraken met concurrenten.  Bij een verhuisopdracht voor het Amerikaanse leger in 2001 zou Gosselin afspraken gemaakt hebben met Duitse verhuisbedrijven om de prijs kunstmatig hoog te houden.

Gosselin ontkent nu dat er sprake is van prijsafspraken. ‘In de eerste uitspraak werd een boete van 5.500 dollar opgelegd, maar dat had te maken met een enkelvoudige valse certificatie bij het inschrijven van het contract.’ Marc Smet, CEOvan Gosselin stelt dat die boete zonder morren betaald werd en noemde die ‘de juiste beslissing’. De nieuwe uitspraak daarentegen is ‘legaal niet goed onderbouwd en dus foutief’.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud