Half miljard inkomsten voor Real Madrid

Real Madrid wist in het seizoen 2011-2012 ruim een half miljard euro inkomsten te genereren (Foto: Reuters). ©REUTERS

De twintig best verdienende voetbalclubs ter wereld wisten in het seizoen 2011-2012 samen voor 4,8 miljard euro inkomsten te genereren. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Deloitte. Real Madrid is de absolute koploper. De Koninklijke kon maar liefst 512,6 miljoen euro inkomsten inschrijven in de boeken. Nooit deed een sportclub beter.

Acht maanden na het einde van het voetbalseizoen 2011-2012 publiceerde Deloitte donderdag zijn jaarlijks onderzoek naar de inkomsten van de twintig best verdienende clubs uit de voetbalwereld.

Uit de 16de editie van de Deloitte Football Money League blijkt dat die twintig topteams tijdens het vorige voetbalseizoen samen 4,8 miljard euro aan inkomsten genereerden. Dat is 10 procent meer dan een jaar eerder.

Real Madrid

Helemaal bovenaan de ranking staat voor het achtste jaar op rij Real Madrid. De trotse club uit de Spaanse hoofdstad scoorde vorig seizoen niet alleen sportief met de landstitel. Financieel verging het de Koninklijke minstens even goed.

Real sloot het seizoen af met 512,6 miljoen euro inkomsten. Dat is 33 miljoen euro meer dan een jaar eerder. In het seizoen 1996-1997, toen Deloitte de ranking voor het eerst publiceerde, beliepen de inkomsten van 'los blancos' nog maar 85 miljoen euro.

Meteen zorgt Real voor een primeur. Nooit eerder slaagde een sportteam erin in een jaar meer dan een half miljard euro inkomsten binnen te rijven.

Aartsrivaal

Op de tweede plek in de ranking van Deloitte staat Reals aartsrivaal FC Barcelona. De Catalanen konden vorig seizoen 483 miljoen euro inkomsten bijschrijven in de boeken.

Manchester United vervolledigt de topdrie. De Engelse club strandde op 395,9 miljoen euro inkomsten.

De twintig teams die hun opwachting maken in de Football Money League van Deloitte, komen allemaal uit een van de vijf grote Europese competities.

Engeland is met zeven teams het best vertegenwoordigd. Vijf Italiaanse clubs haalden de top 20, net als vier Duitse, twee Spaanse en twee Franse clubs.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud