Hertz biecht fouten in boekhouding op

©Bloomberg News

De autoverhuurder Hertz krijgt vrijdag een rake klap op Wall Street. Het bedrijf biechtte voorbeurs op dat er iets schort aan diens boekhouding sinds 2011. Daarnaast waarschuwde het bedrijf dat het de kwartaalprognose niet zal kunnen inlossen door de zwakke autoverhuuractiviteiten.

De moedergroep Hertz Global Holdings overkoepelt naast de alom bekende autoverhuurder ook nog een divisie die allerlei machines verhuurt. Vanaf volgend jaar zullen beide bedrijven opgesplitst worden. De autoverhuurdienst zal Hertz blijven heten, de andere activiteit heeft nog geen nieuwe naam.

Of het tijdens de voorbereidende werkzaamheden voor die opsplitsing is opgedoken, is niet duidelijk, maar het interne auditcomité ontdekte wel onregelmatigheden in de cijfers. Alle gepubliceerde resultaten sinds 2011 moeten herberekend worden. Het bedrijf waarschuwt voor 'aanzienlijke aanpassingen'.

Het aandeel krijgt, weinig verrassend, een dreun van meer dan 10 procent. Al heeft dat ook veel te maken met het winstalarm dat in de marge van dat nieuws werd uitgestuurd. Hertz waarschuwt dat de analistenprognoses voor het eerste kwartaal, een winst per aandeel van 9 dollarcent, niet meer haalbaar is omdat de inkomsten uit de autoverhuur tegenvallen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud