House of Talents koopt twee concurrenten

Mides is gespecialiseerd in de outsourcing van ingenieurs. ©Shutterstock

De uitzendgroep House of Talents, gespecialiseerd in knelpuntprofielen, neemt kort na elkaar twee bedrijven over: Valuebuilders, een outsourcingbureau voor hr- en payrollactiviteiten, en Mides, dat hetzelfde doet voor ingenieursprofielen.

House of Talents is een minder bekende speler in de uitzendwereld, maar de groep, die zich specialiseert in sectoren met schaarse profielen, is aan een flinke opmars bezig. De groep haalde eind 2016 het Sofindev-fonds van de holding Sofina en Colruyt aan boord als investeerder. Sindsdien gaat het snel.

100 miljoen euro
omzet
In twee jaar tijd groeide de omzet van 30 miljoen euro naar 100 miljoen euro tegen eind 2018.

Nu neemt het bedrijf in een maand tijd twee nichespelers over. Behalve door overnames groeide de groep het voorbije jaar ook organisch sterk: +30 procent. In twee jaar tijd groeide de omzet van 30 miljoen euro naar 100 miljoen euro eind 2018.

In 2017 nam House of Talents Arcq, een rekruteringsbedrijf voor de biotech-, voedings- en chemie-industrie, en Chaintec Group over. Dat laatste legt zich toe op outsourcing van werknemers met technische profielen in de industrie. 

HR-managers

Valuebuilders is gespecialiseerd in hr-interimmanagement en heeft dit jaar 140 mensen aan de slag. Die komen uit een netwerk van 4.000 hr-managers.

Mides is dan weer gespecialiseerd in het detacheren van ingenieurs. Het heeft daarvoor een pool van 220 mensen. 

House of Talents werd in 2008 opgericht door Steve Rousseau en groepeert twaalf bedrijven: Sales Talents, Care Talents, Financial Talents, HR Talents, Executive Talents, DigiTalents Next-ICT, BTS Food, Arcq, Chaintec Group, VALUEbuilders Group en MIDES. De groep stelt meer dan 1.250 specialisten te werk in verschillende nichemarkten en opereert in Belgiƫ en Nederland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect