Jensen-Group ziet winst bijna halveren

Jensen-topman Jesper Jensen - Foto Sofie Van Hoof

De specialist in industriële wassystemen Jensen-Group heeft in 2011 zowel bedrijfs- als nettowinst bijna zien halveren als gevolg van 'lagere activiteiten', onder druk van het onzekere economische klimaat. Dat meldt het bedrijf in een persbericht nabeurs.

De cijfers ogen op het eerste zicht niet bepaald sterk, maar waren verwacht. Jensen ondervond de impact van een aantal eenmalige kosten, zoals de sluiting van een fabriek en de opstart van een andere in China. Daardoor halveerde de winst, terwijl de omzetdaling beperkt bleef.

De omzetdaling bleef nog beperkt tot 4,8 procent tot 216,2 miljoen euro. De bedrijfswinst (ebit) kwam uit op 8,4 miljoen euro, een daling met 45,3 procent. De nettowinst was goed voor 4,7 miljoen euro, of 0,60 euro per aandeel. Dat is 43,8 procent minder dan een jaar eerder.

Als gevolg van die zwakke resultaten stelt de raad van bestuur voor om het dividend ongewijzigd te laten op 0,25 euro bruto per aandeel.

De daling van de bedrijfswinst is aanzienlijk sterker dan de omzetdaling. Bovenop de gedaalde activiteiten, deed de groep in 2011 enkele geldverslindende strategische ingrepen. De meest in het oog lopende daarvan is de beslissing om de productie te verhuizen van Zwitserland naar Denemarken.

Voor 2012 is het management voorzichtig optimistisch. Dat heeft vooral te maken met het orderboek, dat op het einde van 2011 47 procent meer gevuld was dan het jaar voordien. Dat zou te danken zijn aan de investeringen die de groep het afgelopen boekjaar deed.

Daarbij blijft het economische klimaat een onzekere factor, en ook de schommelende prijzen voor grondstoffen, energie en transport kunnen een domper op de groei zetten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud