Jobfixers plant reuzensprong in kantorennetwerk

Jobfixers-topman Philip Cracco. ©SBS Belgium

Het hr-bedrijf Jobfixers, opgericht door Philip Cracco, gaat de komende twee jaren het aantal kantoren in Vlaanderen verdubbelen tot 150.

Hoewel donkere wolken hangen boven de arbeidsmarkt en 2019 geen goed jaar is voor de uitzendsector, lijkt er bij Jobfixers geen vuiltje aan de lucht.

Het bedrijf stevent dit jaar af op een omzetgroei van 50 procent tot 47 miljoen euro. Volgend jaar heeft Jobfixers de ambitie die groei te evenaren door het kantorennetwerk in Vlaanderen verder uit te breiden. De geconsolideerde brutobedrijfswinst zal dit jaar uitkomen op zo'n 2 miljoen euro. 

Vandaag telt het bedrijf 69 kantoren en dit jaar zijn nog zes openingen gepland om vervolgens in het eerste kwartaal van 2020 een reuzensprong te maken. 'Dan komen er 25 bij', zegt Lieven Bonamie, CEO van het bedrijf. Daarbij staan vooral locaties in Oost-Vlaanderen, Brabant en de Kempen op de radar. Jobfixers gaat daarvoor op zoek naar 100 nieuwe medewerkers.

Opwarmertje

En ook dat is nog maar een opwarmertje voor het grote werk. 'De ambitie is 150 kantoren tegen 2021 en een volledige dekking in Vlaanderen tegen 2023', zegt Bonamie die tegen dan rekent op 200 miljoen euro omzet. 

Jobfixers werd pas twee jaar geleden opgericht door Bonamie en Cracco. De West-Vlaamse ondernemer werd bekend met Accent Jobs dat hij samen met Conny Vandendriessche uitbouwde. Na zijn exit in 2013 moest hij zich houden aan een niet-concurrentiebeding, maar van zodra die periode voorbij was raasde hij met Jobfixers als een wervelwind door de sector. 

Zelf op zoek

Dat Jobfixers tegen de stroom in roeit in de uitzendsector, heeft het volgens Bonamie te danken aan zijn aanpak. 'We zitten eigenlijk niet in de markt van de interimarbeid. Interim is bij ons zelfs een verboden woord', aldus Bonamie die liever spreekt over een hr-groep.

'We hebben de rollen in onze sector omgekeerd. We vertrekken niet vanuit de vraag van een bedrijf of een vacature, maar vanuit de vraag en expertise van een kandidaat-werknemer. We gaan zelf op zoek naar goede technici, ingenieurs, timmerlui, enzovoort. Die matchen we met een bedrijf. Die goede profielen komen niet zomaar uit de lucht vallen. We houden overal en altijd onze ogen open.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud