Just Eat wijst verhoogde bod techreus af

Techreus Prosus en maaltijdverdeler Takeaway.com vechten op Just Eat. ©REUTERS

De Britse maaltijdbezorger gaat niet in op het nieuwe bod van de techreus Prosus. Het bedrijf blijft Takeway.com, de andere mogelijke overnemer, steunen.

Prosus verhoogde gisteren zijn bod op Just Eat van 710 pence per aandeel tot 740 pence - in cash. Het was een nieuwe stap in de biedoorlog om Just Eat, dat al een deal had beklonken met het Nederlandse Takeaway.com . Eind dit jaar zouden de twee fuseren, maar dat vooruitzicht kwam in het gedrang toen Prosus in november een vijandig bod op Just Eat lanceerde.

Just Eat zegt dat het bod van Prosus het bedrijf nog altijd 'sterk onderwaardeert' en raadt zijn aandeelhouders aan het bod af te wijzen. Volgens het bestuur voegt een fusie met Takeaway.com meer waarde toe. 

Beurskoers

780 pence
Beurskoers
Het Just Eat-aandeel noteert nu aan 780 pence, aanzienlijk meer dan het bod van Prosus en dat van Takeaway.com.

Takeaway.com wil de deal financieren met aandelen, maar dat houdt in dat de waarde van het bod afhankelijk is van de beurskoers. Het eerste bod van Prosus lag aanzienlijk hoger dan de 629 pence die er toen van het Takeaway.com-bod restte. Maar door de koersstijging van de jongste weken kwam Takeaway.com opnieuw in de buurt van Prosus. Volgens Bloomberg is het bod van Takeaway.com nu 694 pence waard. 

Zowel het bod van Prosus als dat van Takeaway.com komt niet overeen met de waarde die beleggers toekennen aan Just Eat, dat tegen 780 pence noteert. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud