opmerkelijk

'Kamp Waes'-militair richt coachingbedrijf op

Instructeur Stijn Swijns (links naast collega 'Fly') van de Special Forces, de elite-eenheid van het Belgisch leger. ©© VRT - deMensen

Stijn Swijns, de instructeur van de Belgische special forces die bekend werd van de Een-reeks 'Kamp Waes', richt het bedrijfje MissionMe op, gespecialiseerd in leiderschap. Hij heeft zijn militaire carrière daarvoor stopgezet.

Swijns werd bekend als coach/uitdager in de lopende realityreeks op Een 'Kamp Waes'. Daarin ondergaan vijftien deelnemers de opleiding en uitdagingen die ook rekruten van de special forces moeten doorstaan. Hij is een van de twee coaches in het programma die niet onherkenbaar zijn gemaakt.

'De mediabelangstelling was voor mij de enige reden om mee te doen met Kamp Waes.'
Stijn Swijns
Oprichter MissionMe en ex-Special Forces-operator

Swijns zette in september vorig jaar een punt achter zijn militaire carrière en richt nu het bedrijf MissionMe op. Hij doet dat in samenwerking met Herculean Alliance, een bedrijf uit de stal van de marketinggroep Duval Union. Dat is gespecialiseerd in coaching- en incentiveprogramma’s voor bedrijven.

Jeugdkampen

MissionMe wil bedrijven helpen te werken rond leiderschap. Het organiseert zowel keynotes, workshops als trajecten voor persoonlijke ontwikkeling. De aanpak is gebaseerd op de best practices van de special forces. Daarnaast gaat het bedrijf jeugdkampen organiseren voor jongeren van 16 tot 21 jaar. In de krokusvakantie neemt MissionMe dertig jongeren één week mee op Ardennenkamp.

Het is duidelijk dat Swijns het ijzer wil smeden als het heet is en zijn bekendheid wil verzilveren. 'Kamp Waes' haalt wekelijks 1,7 miljoen kijkers en al 100.000 Vlamingen tekenden in op de trainingsapp Start to Kamp Waes. 'Ik had eind 2018 al aangekondigd dat ik een jaar later zou stoppen bij de special forces', zegt Swijns. 'Toen al wilde ik een eigen onderneming beginnen. De mediabelangstelling was voor mij de enige reden om mee te doen met 'Kamp Waes'.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud