Lhoste gaat Franstalige zelfstandigenorganisatie UCM leiden

Christine Lhoste - Foto Belga ©BELGA

Christine Lhoste is aangesteld als nieuwe secretaris-generaal van de Union des Classes Moyennes (UCM). Zij volgt Christophe Wambersie op, die in mei wegens 'interne problemen' aan de deur was gezet.

De 38-jarige Lhoste behaalde een diploma rechten aan de katholieke universiteit in Louvain-la-Neuve (UCL). Na twee jaar algemene praktijk ging ze als advocate gedurende vier jaar aan de slag bij advocatenkantoren gespecialiseerd in sociaal recht. In 2005 maakte ze de overstap naar het kabinet van de minister van Middenstand en kmo's.

Lhoste volgt Christophe Wambersie op. Hij werd in mei, na unaniem advies van de raad van bestuur ontslagen wegens 'interne problemen'. Wambersie was in opspraak gekomen omdat hij door het gerecht van Charleroi beschuldigd werd van passieve corruptie bij het commercieel project 'Citadelle'. Officieel had zijn ontslag niets met die zaak te maken.

Lhoste vat haar functie bij de Franstalige zelfstandigenorganisatie op 16 september aan.

UCM is een van de werkgeversorganisaties vertegenwoordigd in de Groep van 10, het orgaan waarin het sociaal overleg plaatsvindt in België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud