Advertentie
Advertentie

Luiks bewakingsbedrijf haalt groot EU-contract binnen

Het Luikse bewakingsbedrijf Protection Unit heeft een megacontract binnengehaald om de 70 gebouwen van de Europese Commissie in Brussel te bewaken.

Het contract van 286 miljoen over zes jaar is gigantisch voor een bedrijf dat vier jaar geleden slechts 7 miljoen euro omzet haalde. 'Het is de eerste keer dat een Belgisch bedrijf zo'n groot contract binnenhaalt', zegt een trotse CEO Nicolas de Angelis in een gesprek met L'Echo.

Protection Unit is aan een razendsnelle opmars bezig is in ons land. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Samuel Di Giovanni, de zakenman die vorig jaar werd aangeklaagd voor handel met voorkennis in aandelen van Mithra, het beursgenoteerde farmabedrijf van zijn vriend François Fornieri. Di Giovanni werd later vervangen als CEO van Protection Unit.

Advertentie

Vooral dankzij een agressieve prijszetting is Protection Unit er de voorbije maanden in geslaagd contracten binnen te rijven van grotere rivalen zoals G4S. Met het megacontract van de Europese Commissie zet het bedrijf een grote stap voorwaarts.

Uitdaging

Al moet het bewakingsbedrijf nog inspanningen leveren om het contract tot een goed einde te brengen. Protection Unit zal instaan voor de bewaking van 70 gebouwen. Daartoe behoort onder meer het Berlaymont-gebouw, maar ook de crèches voor de kinderen van het personeel van de Commissie.

Het grootste obstakel voor de Luikse kmo is de rekrutering van 1.100 werknemers tegen begin oktober, het moment waarop het Europees contract van start gaat. Want de bewakingssector kampt met personeelstekorten.

300
Nieuwe medewerkers
Protection Unit gaat op zoek naar 300 nieuwe medewerkers.

Om de zaken te vergemakkelijken kan het bedrijf rekenen op de agenten die al tijdens het vorige contract in functie waren. Het Luikse bedrijf is verplicht hen een contract aan te bieden, omdat in de sector een werknemer meer aan een plaats en aan een functie dan aan een bedrijf gebonden is. Het is aan hen om te beslissen of zij bij de nieuwkomer willen tekenen.

'Ik hoop 700 van hen te overtuigen. Daarna lanceren we een grote rekruteringscampagne om meer dan 300 nieuwe medewerkers aan te werven die we zullen opleiden, een partnerschap met de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris' zegt de Angelis.

Geen strafblad

Voor de rekrutering focust het bedrijf op Brussel en omstreken. ‘Om aan voldoende volk te raken gaan we ons ook richten op mensen buiten de arbeidsmarkt. We kunnen ze in acht weken opleiden’, benadrukt de Angelis. De vereisten voor nieuwe werknemers liggen niet al te hoog. Een diploma hoeft niet, evenmin als tweetalig zijn. De enige must is een blanco strafblad.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.