Advertentie

Maaltijdkoerier Take Eat Easy haalt nog eens 10 miljoen op

De jonge oprichters van Take Eat Easy halen in nog geen half jaar 16 miljoen op. ©Tim Dirven

De Brusselse start-up take Eat Easy, die maaltijden van restaurants laat leveren met fietskoeriers, haalt 10 miljoen euro op, vooral bij zijn bestaande aandeelhouders. In april had het bedrijf al eens 6 miljoen euro opgehaald.

Take Eat Easy heeft een succesvolle app opgebouwd voor het leveren van maaltijden van restaurants. Het doet daarvoor een beroep op onafhankelijke fietskoeriers, wat het bedrijf een fris en ecologisch imago bezorgt.

De nieuwe kapitaalinjectie komt van de bestaande aandeelhouders, waaronder het bekende Duitse investeringsfonds Rocket Internet, DN Capital en Piton Capital. Het fonds Eight Roads Ventures (het vroegere Fidelity Growth Partners) treedt toe tot het kapitaal. Met de kapitaalronde van april erbij haalt de starter in nog geen half jaar tijd 16 miljoen euro vers kapitaal op.

Dat is een opmerkelijk groot bedrag voor een klein bedrijf. Maar Take Eat Easy is actief in een snelgroeiende markt met veel internationale concurrenten. De strijd om zo snel mogelijk een groot marktaandeel te halen verklaart dat er in korte tijd veel geld naar de sector vloeit.

Het verse geld moet de Europese expansie van het bedrijf financieren. 'Het doel is de eerste Europese leverancier van kwaliteitsmaaltijden te worden', aldus een persbericht.

Take Eat Easy werd precies twee jaar geleden gelanceerd en is vandaag actief in een zestal grote Europese steden, onder meer Brussel. Sinds kort is het ook actief in Spanje en Duitsland. Het bedrijfje neemt een commissie van 30 procent op elke bestelling bij een restaurant. Klanten betalen 3,50 euro voor de levering.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud