Mechels douaneplatform C4T haalt 17 miljoen euro op

©EPA

Customs4trade (C4T), een Mechels bedrijf dat een digitale douaneoplossing ontwikkelde, heeft 17 miljoen euro aan nieuwe financiering gekregen.

Zoals de brexitsaga ten overvloede aantoonde, is een vlotte afhandeling van douaneformaliteiten van levensbelang voor bedrijven die veel exporteren of importeren.

Voor die bedrijven ontwikkelde C4T een softwareplatform, CAS, dat één digitaal toegangspunt biedt voor de douaneafhandeling tussen verschillende landen. Het cloudplatform legt een link tussen bedrijven, logistieke dienstverleners, douane-expediteurs en douaneautoriteiten, en houdt rekening met de geldende wetgeving.

Begin 2019 haalde C4T ruim 2 miljoen euro op, onder meer om zich voor te bereiden op de brexit, niet lang daarna gevolgd door een B-ronde van 3 miljoen euro. De nieuwe kapitaalronde is een stuk groter en weerspiegelt de grote ambities van het bedrijf.

Expansie in VS

‘Door deze investering kan C4T de activiteiten uitbreiden van Europa naar de VS om de integratie met douanesystemen over de hele wereld te versnellen. Zo wordt CAS de internationale standaard voor douanemanagement’, zegt CEO en oprichter Pieter Haesaert.

De kapitaalronde wordt geleid door het durfkapitaalbedrijf 83North , dat wereldwijd 1,8 miljard dollar aan risico-investeringen beheert. ‘Wij zijn van mening dat Customs4trade de norm zal worden in de douanewereld’, zegt Laurel Bowden, partner van 83North, in een persbericht.

Na afsluiting van de ronde zal C4T al 22,1 miljoen euro hebben opgehaald. Het bedrijf heeft klanten in diverse sectoren, zoals de detailhandel, de auto-industrie, hightech, de maakindustrie, grondstoffen en consumptiegoederen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud