Advertentie

Miljardenbod op Ladbrokes gaat niet door

©Tim Dirven

De Amerikaanse sportweddenschappenreus DraftKings ziet af van de overname van bijna 20 miljard euro van zijn Britse sectorgenoot Entain, het bedrijf achter onder meer Ladbrokes en Bwin.

Het regent de jongste tijd overnames in de sector van de sportweddenschappen. Dat komt onder meer door een versoepeling van de Amerikaanse regels en de grotere activiteit van spelers onder invloed van de coronapandemie. Een van de begeerde prooien is de Britse groep Entain, die bekende merken als Ladbrokes, Bwin en Partypoker bezit.

In januari maakte de Amerikaanse casinogroep MGM, de lokale partner van Entain via BetMGM en een rivaal van DraftKings, de Britten het hof. Maar dat leidde niet tot een deal. Later dit jaar deed DraftKings een gooi naar Entain, eerst met een bod van 25 pond per aandeel en vorige maand een van 28 pond. Dat waardeerde Entain op 19,5 miljard euro.

Aandelen

Maar nu heeft DraftKings laten weten dat het bod niet doorgaat. Zonder een duidelijke reden op te geven. Ook Entain laat niet in zijn kaarten kijken. Een bron dicht bij het dossier zei aan het persagentschap Bloomberg dat DraftKings niet in staat bleek te voldoen aan bepaalde eisen van Entain. Zo was de raad van bestuur van de Britse groep niet gelukkig met het feit dat een groot stuk van de overname zou worden betaald met aandelen.

Ook de relaties tussen Entain en MGM vormden mogelijk een struikelblok. Toen DraftKings bij de Britten aanklopte, begonnen ze te onderhandelen met MGM over een nieuw samenwerkingsakkoord. De Britse overnameregels bepalen dat DraftKings nu zes maanden geen nieuwe poging mag wagen, tenzij er intussen een rivaliserend bod zou zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud