Moeder Vivaldis koopt specialist in project sourcing

Copus Group, de holding boven het uitzendbureau Vivaldis Interim, neemt Smart Solutions over. Het bedrijf heeft een leger experts in dienst die tijdelijke projecten kunnen trekken.

Met Smart Solutions slaat Copus een rijzende ster uit de Vlaamse hr-wereld aan de haak. Het Roeselaarse bureau, in 2012 opgericht door CEO Frederick Verhelst, heeft zowat 300 mensen op de payroll staan die ingezet kunnen worden als expert voor projecten van klanten. Het zijn zowel technici en ingenieurs als hr- of financiële experts. Volgens Verhelst stevent Smart Solutions dit jaar af op een omzet van 23 miljoen euro.

De overnemer Copus Group is in ons land vooral bekend van het uitzendbureau Vivaldis Interim, maar heeft ook activiteiten in Duitsland. Na de overname zal de groep zowat 100 kantoren en 320 interne medewerkers tellen (uitzendkrachten niet meegeteld). Achter het bedrijf zit de investeringsgroep Buysse & Partners. Dovesco, het investeringsvehikel van de Beaulieu-erfgenamen Gregory en Anthony De Clerck, stapte in 2016 in het bedrijf.

Ik heb het tot nu toe alleen gedaan, maar ik zat aan mijn limiet.
Frederick Verhelst
CEO Smart Solutions

Verhelst blijft voor 40 procent aandeelhouder van zijn bedrijf Smart Solutions en zal het bedrijf ook  - onder de eigen merknaam - blijven leiden. ‘Ik heb het tot nu toe alleen gedaan, maar ik zat aan mijn limiet. Bovendien zocht ik een partner om mee te kunnen in de consolidatie die in de hele sector plaatsvindt’, zegt hij.

De oprichter van Smart Solutions is ook mede-eigenaar van Infinity Jobs, een klein uitzendkantoor in West-Vlaanderen. 'Dat bureau wordt geleid door mijn vrouw. We hebben met Copus Group afgesproken dat daar niets aan hoeft te veranderen', zegt hij.

Groeiambitie

Verhelst en zijn nieuwe aandeelhouder willen de komende jaren sterk groeien via een combinatie van organische groei en overnames. ‘Smart Solutions is nu op weg naar 3 miljoen ebitda (brutobedrijfswinst). Tegen 2030 moet 15 miljoen mogelijk zijn’, zegt hij.

170 miljoen
omzet Copus Group
Met Smart Solutions erbij komt overnemer Copus Group op een omzet van ongeveer 170 miljoen euro.

Ook de overkoepelende Copus Group kan de komende 3 à 5 jaar nog verdubbelen, denkt CEO Anke Ulens. ‘In eigen land is er nog veel ruimte, maar ook Duitsland en Nederland bieden potentieel’, zegt ze. Met Smart Solutions erbij komt de groep op een omzet van ongeveer 170 miljoen euro.

Het bedrijf lijkt de coronacrisis in elk geval achter zich te laten. ‘De vraag is momenteel zeer groot, de belangrijkste bottleneck is de juiste mensen te vinden. De markt is nog niet helemaal hersteld, maar ons bedrijf zit nu weer boven het niveau van 2019’, aldus Ulens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud