Nederlands Exact neemt Gents hr-softwarebedrijf over

De Nederlandse verkoper van bedrijfssoftware Exact koopt de Gentse start-up Officient, die een cloudplatform ontwikkelde voor personeelsdiensten.

Officient, mede opgericht door ex-werknemers van het Gentse cloudsoftwarebedrijf Teamleader, verkoopt software waarmee hr-medewerkers verschillende aspecten van het personeelsbeleid kunnen organiseren, zoals de verloning, de contracten, het wagenpark en de beoordelingen van medewerkers.

Het 30 man sterke Gentse bedrijf is een interessante uitbreiding voor Exact, dat zich vanuit zijn kernactiviteit in boekhoudsoftware steeds verder ontwikkelt in aanverwante activiteiten, zoals bedrijfsbeheer en hr. Officient ronselde in drie jaar ruim 4.000 klanten die samen 35.000 werknemers tellen. Het werkt ook nauw samen met sociale secretariaten en hr-dienstenbedrijven.

'We zien een groeiende vraag van klanten die zoeken naar een oplossing die aan al hun hr-administratie- en procesbehoeften voldoet’, zegt Exact-CEO Phill Robinson. ‘Met Officient hebben we de perfecte partner gevonden om aan die behoefte te voldoen.’

Voor Exact gaat het om de tweede Belgische overname in korte tijd. In december 2019 nam het bedrijf ook de Belgische boekhoudsoftware WinBooks over. Vorige week nog kocht Exact ook de Nederlandse maker van bedrijfssoftware Unit4, die ook in ons land actief is. Datzelfde Unit4 nam vorig jaar in Gent een andere hr-techstart-up over, Intuo, die een cloudplatform ontwikkelde om werknemers te coachen en te motiveren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud