Nieuwe postbaas gaat voluit voor groei

©BELGA

De nieuwe CEO van Bpost, Koen Van Gerven, mikt voluit op groei voor het postbedrijf. 'Groei, minder ambitie mogen we niet hebben', zei Van Gerven bij zijn voorstelling aan de pers.

De ministerraad heeft Koen Van Gerven dinsdag benoemd als gedelegeerd bestuurder van Bpost. 'De regering feliciteert Van Gerven van harte en wenst hem veel succes.' De nieuwe postbaas in spe zal zijn functie voor zes jaar opnemen zodra het koninklijk besluit van zijn benoeming ondertekend is door de koning. De 55-jarige Van Gerven is al directielid en gaat morgen/woensdag gewoon aan de slag.

'Johnny Thijs is nog niet vertrokken; hij vertrekt op het moment dat Koen zijn functie opneemt', voegde Martine Durez, de voorzitster van de raad van bestuur van Bpost, toe.

Van Gerven gaf aan te blijven werken op het strategisch plan dat al in voege is bij het postbedrijf. Daarbij gaat het behalve om groei, om het verdedigen van de core business, de brievenpost, en ook het continu blijven werken om de kwaliteit en efficiëntie te verbeteren. Vierde pijler van dat plan: Van Gerven 'wil iedereen aan boord hebben': klanten, aandeelhouders, medewerkers, en de 'society at large', want Bpost heeft een maatschappelijke rol.

Loonplafond

In een persbericht over de benoeming benadrukt minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) nog maar eens het loonplafond. 'In overeenstemming met de beslissing van de regering in december zal de bezoldiging van de heer Van Gerven een vast bedrag van 500.000 euro bedragen, gepaard met een variabele bezoldiging van maximaal 30 procent van de vaste bezoldiging', klinkt het.

Voor Labille 'vertaalt de beslissing om de heer Van Gerven tot hoofd van Bpost te benoemen de wens van de regering om het overheidsbedrijf de nodige stabiliteit, sereniteit en competentie te bieden voor de uitvoering van zijn opdrachten'.

Geen politiek rugnummer

Van Gerven werkt al sinds juli 2006 voor Bpost. De 54-jarige handelsingenieur uit Leuven, die ook een MBA van de Amerikaanse Cornell University heeft, is lid van het directiecomité. Hij was verantwoordelijk voor de omvorming van het kantorennet, waarbij 700 postkantoren sloten en postpunten werden opgericht in buurtwinkels en grootwarenhuizen.

Vandaag leidt hij alle sales- en marketingactiviteiten in België, de mail- en de bankactiviteiten. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur van Bpost Bank, een joint venture met BNP Paribas.

Van Gerven begon zijn loopbaan in 1982 bij Generale Bank, later Fortis. In 2001 verkaste hij naar Acerta, de fusie van de sociale secretariaten van de Boerenbond en het VKW, waar hij CEO werd. Toch heeft hij naar verluidt geen uitgesproken politiek rugnummer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud