Nieuwe topman bij Claeys & Engels

©RV DOC

Olivier Wouters is sinds 1 januari de nieuwe gedelegeerd bestuurder van advocatenkantoor Claeys & Engels. Hij volgt medevennoot Olivier Debray op.

Claeys & Engels, dat gespecialiseerd is in arbeidsrecht en human resources, gaat zijn vijftiende werkingsjaar in. Olivier Wouters coördineert voortaan als gedelegeerd bestuurder of managing partner het dagelijks bestuur van de zes vestigingen in België, goed voor 85 advocaten. Het kantoor is ook stichtend lid van het internationale netwerk Ius Laboris, met advocatenkantoren uit 45 landen.

Wouters volgt zijn collega-vennoot Olivier Debray op, die na acht jaar de fakkel doorgeeft, maar wel bestuurder blijft. 'Het gaat om een onderling rotatiesysteem onder de vennoten. Het mandaat is om de twee jaar hernieuwbaar via interne verkiezingen', legt Wouters uit. De nieuwe operationele topman zegt Claeys & Engels verder te willen uitbouwen als marktleider in het HR-recht. De nieuwe regering schept groeikansen. 'Sociaal recht wordt almaar technischer. De regering-Michel heeft nieuwe initiatieven aangekondigd, die vaak gepaard gaan met overgangsmaatregelen. Het komt er voor ons op aan onze klanten daar goed over te adviseren.'

Claeys & Engels werd in 2001 opgericht door Thierry Claeys, de vader van de formule-Claeys, en Chris Engels, die tot dan deel uitmaakte van het kantoor De Bandt. Claeys scheurde het departement sociaal recht van het vroegere Loeff Claeys Verbeke los, toen dat kantoor besloot op te gaan in de internationale groep Allen & Overy. Chris Engels blijft voorzitter van Claeys & Engels. Zijn kompaan Thierry Claeys was de eerste gedelegeerd bestuurder en ging in 2010 met pensioen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud