Genks opleidingsplatform MobieTrain tankt 4 miljoen euro

MobieTrain verzorgt opleidingsmodules die via een mobiel toestel verspreid worden. ©BELGA

Het microlearningplatform MobieTrain haalt 4 miljoen euro op bij het Brits-Belgische investeringsfonds Force Over Mass Capital en bij bestaande Limburgse aandeelhouders.

Het Genkse MobieTrain, in 2015 opgericht door Guy Van Neck (CEO), Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven, ontwikkelde een platform waarmee bedrijven onder hun medewerkers korte digitale opleidingsmodules kunnen verspreiden. Het systeem van ‘microlearning’ deed het erg goed in coronatijden. Het bedrijf kon zijn omzet in 2020 verviervoudigen en het klantenbestand verdubbelen.

CEO Guy Van Neck.

Onder meer de Stad Antwerpen, Atlas Copco, Decathlon, Deloitte en Proximus werken met de app. In Nederland gingen enkele grote overheidsorganisaties zoals Politie Nederland en Gemeente Rotterdam ermee aan de slag.

Gamification

MobieTrain wil de functies van het platform verder uitbreiden met sociale functies, machinelearning en gamification (het inbouwen van spelelementen). ‘Zo helpen we de intrinsieke motivatie van medewerkers hoog te houden. Daarnaast is het van belang om de juiste leerinhoud aan te bieden aan de juiste persoon op het juiste moment. Algoritmes en machinelearning spelen daarin een cruciale rol en krijgen in de komende maanden onze volle aandacht’, zegt techdirecteur Willi Van Boven.

Behalve aan de inhoudelijke vernieuwing werkt het bedrijf ook aan een verdere internationalisering om te kunnen uitgroeien tot de Europese marktleider in mobiele leersystemen. MobieTrain telt al bijna 100.000 gebruikers in ruim 20 landen en boekt meer dan de helft van zijn omzet buiten België. Het bedrijf sloot recent ook een akkoord met de bedrijfssoftwarereus SAP, die MobieTrain opneemt in zijn appwinkel (SAP Store).

Force Over Mass

Om de ambities te financieren en te groeien van 25 naar zowat 40 werknemers krijgt MobieTrain een kapitaalinjectie van 4 miljoen euro. Force Over Mass, een Britse investeerder met Vlaamse medevennoten en een kantoor in Antwerpen, treedt toe tot het aandeelhouderschap. ‘De sterke internationale groei en het enthousiasme van de vele grote bedrijven die met MobieTrain werken, bevestigen de behoefte aan betere leeroplossingen voor personeel zonder bureau’, zegt Wouter Volckaert, partner bij Force Over Mass Capital.

Ook de bestaande aandeelhouders, de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Concentra (het investeringsvehikel van de familie Baert, die vroeger Het Belang van Limburg bezat), nemen deel aan de kapitaalronde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud