Oprichtersfamilie koopt octrooispecialist Gevers terug

©Kristof Vadino

De familie Gevers zwaait na ruim tien jaar weer de plak bij het bureau met dezelfde naam, dat Belgisch marktleider is in het beheer en de bescherming van intellectuele eigendommen. Gevers investeerde in nieuwe kantoren op de start-upcampussen in Hasselt en Louvain-la-Neuve.

De familie verkocht in 2007 een meerderheidsbelang van 51 procent in het bureau aan het Franse investeringsfonds SG Capital Europe - nu Syntegra - en behield zelf 39 procent. De rest zat versnipperd bij enkele kleinere aandeelhouders.

Twee jaar geleden ging de eigenaar op zoek naar een nieuwe overnemer voor het bureau. Dat leidde begin dit jaar tot de terugkoop door de familie. Het nieuws raakte pas nu bekend. De familie Gevers heeft intussen weer 55 procent van het bureau in handen.

De nieuwe topvrouw is Gaelle Gevers, de dochter van de vroegere CEO. Zij zegt af te willen van de kortetermijnfocus van de vorige aandeelhouder door meer aandacht te hebben voor organische groei en winstgevendheid. Het 120 jaar oude bedrijf is goed voor 270 voltijdse jobs en een jaaromzet van 60 miljoen euro.

Hasselt

Benjamin en Gaëlle Gevers, geflankeerd door de portretten van oprichter Jacques gevers (l.) en ex-CEO Vincennt Gevers (r.) ©Kristof Vadino

Een van de eerste beslissingen van het nieuwe management was de opening van twee nieuwe vestigingen. Gevers opende een kantoor op de Corda Campus in Hasselt, de succesvolle ondernemershub met meer dan 200 ondernemers en start-ups.

Ook in de Waalse universiteitsstad Louvain-la-Neuve kwam er een kantoor bij. Daar hoopt Gevers te profiteren van de komst van een nieuwe Chinees-Europese incubator, het China-Belgium Technology Center (CBTC).

Het gaat om een ambitieus project dat over acht jaar mikt op de creatie van 1.600 jobs. Momenteel wordt het nieuwe incubatiecentrum gebouwd. Tegen 2020 moet het nieuwe centrum, met een oppervlakte van 97.000 m², klaar zijn. Benjamin Gevers, een neef van de CEO, gaat het filiaal van Gevers leiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect