Paddy Power en Betfair fuseren tot gokmastodont

Een Betfair-kantoor in Londen ©BLOOMBERG NEWS

Paddy Power en Betfair fuseren en worden het grootste online gokkantoor ter wereld. Beide aandelen schoten bij de bekendmaking meer dan 20 procent hoger.

Het Ierse wedkantoor Paddy Power en de Britse bookmaker Betfair bundelen hun krachten en worden het grootste online wedkantoor ter wereld met een marktkapitalisatie van meer dan 6,5 miljard pond (8,8 miljard euro). Samen zijn ze goed voor een omzet van meer dan 1,1 miljard pond, een slordige 1,5 miljard euro. De aandeelhouders van Paddy Power krijgen 52 procent van het fusiebedrijf in handen.

De aangekondigde fusie is niet de eerste in een sector die volop aanstuurt op consolidatie om beter het hoofd te kunnen bieden aan de hogere takssystemen en de toename aan reglementering. Eerder deze zomer kondigden de wedkantoren Ladbrokes en Coral aan dat ze gingen fuseren. Bwin.party, een andere online goksite, wordt het hof gemaakt door zowel 888 als GVC.

De nieuwe fusiegroep zal worden gerund door Breon Corcoran. Die verliet Paddy Power in 2012 om CEO te worden van Betfair.

Iets minder dan een maand geleden grapte Paddy Power naar aanleiding van de aangekondigde fusie tussen Ladbrokes en Coral op zijn Twitter-account dat het zijn krachten had gebundeld met Betfair. 'Onze nieuwe naam is Betty Power', zo stond er toen. Deze keer is het ernst en werd benadrukt dat de twee merknamen behouden blijven.

Betfair werd opgericht in 1999 en is vooral gespecialiseerd in het online wedden op sportwedstrijden, inclusief paardenrennen. Het boekte vorig boekjaar 476 miljoen pond omzet, een stijging van 21 procent in vergelijking met het jaar voordien. De winst voor belasting steeg met 55 procent tot 95 miljoen pond. In het eerste kwartaal van dit jaar stegen de inkomsten opnieuw met 15 procent. De koers van het Betfair-aandeel kende het afgelopen jaar meer dan een verdubbeling. Het klantenbestand steeg met 52 procent tot 1,7 miljoen

Paddy Power ontstond in 1988 door de fusie van drie Ierse bookmakers. Met 250 winkels werd het de grootste bookmaker van Ierland. Het heeft ook 334 wedkantoren in het Verenigd Koninkrijk. Toch komt de grootste groei uit online weddenschappen. Zo is Paddy Power eigenaar van de grootste online gokmerk van Australië, Sportsbet. Paddy Power maakte recent bekend dat zijn bedrijfswinst voor het eerste halfjaar met 33 procent was gestegen tot 80 miljoen euro.

Beide bedrijven groeien vooral dank zijn online weddenschappen, vooral via mobiele toestellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud