Advertentie

PostNL heeft grootse plannen in België

PostNL versnelt de uitbouw van zijn activiteiten in België en bouwt twee nieuwe pakjesdepots en twee nieuwe sorteercentra.

Dirk Tirez, de nieuwe CEO van Bpost, mag meteen de mouwen stropen. De Nederlandse concurrent PostNL heeft namelijk grote plannen voor pakjesleveringen in ons land, en gaat enkele tientallen miljoen euro's investeren. Dat zou meteen ook honderden nieuwe banen creëren. Dat schrijft De Standaard.

In september breidt PostNL zijn aantal pakketten­depots in België uit van zeven naar negen, en zal daardoor 300 busjes extra de weg op kunnen sturen.

Bovendien komen er twee geautomatiseerde postsorteercentra bij, in Willebroek begin 2022 en in Oost-Vlaanderen in het najaar van 2022. Dat zullen de eerste sorteercentra van PostNL in België zijn. Momenteel passeren de bestellingen voor Belgische webwinkels nog via sorteercentra net over de grens in Nederland.

500.000
pakjes
PostNL gaat in ons land twee nieuwe sorteercentra bouwen waar het bijna een half miljoen pakjes per dag kan behandelen.

Dat alles betekent dat PostNL zijn capaciteit in België meer dan verdubbelt tot bijna een half miljoen pakjes per dag. Daarmee dicht het de kloof met marktleider Bpost dat nu al 500.000 pakjes - met soms dagen van meer dan 600.000 pakjes – levert.

PostNL maakt in ons land gebruik van zelfstandige koeriers, wat volgens Bpost - dat met mensen in loondienst - werkt, een ongelijk speelveld creëert. 'Ik denk wel dat de regering zich bewust is van de noodzaak om daar iets aan te doen, ik hoef haar dat niet te zeggen', zei hij onlangs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud