Privébewaker Tomorrowland en Pukkelpop in Franse handen

Festivals als Tomorrowland vergen heel wat bewakingsinspanningen en huren meerdere privébewakingsfirma's in, zoals S Protection. ©BELGA

De privébewakingsfirma S Protection uit Westerlo, een vaste waarde op de Belgische muziekfestivals, is overgenomen door de Belgische tak van de Franse groep Seris Security.

Wie het heeft over de privébewakingssector in ons land, denkt misschien spontaan aan bekende namen als het Britse G4S, Securitas uit Zweden of Seris Security uit Frankrijk. Maar er zijn daarnaast ook meerdere kleine spelers die zich soms toeleggen op bepaalde niches. 

DMG Group uit Westerlo is zo'n speler. Er zijn weinig grote muziekfestivals in ons land die niet met de Kempense firma werken, al zetten grote kleppers als Tomorrowland, Pukkelpop en Werchter vaak meerdere partijen in om hun privébewaking op zich te nemen. DMG is in die sector echter de grootste speler in ons land. 

Daarnaast heeft de groep uit Westerlo ook enkele andere activiteiten zoals het bedrijf Hostessenservice, dat hostessen levert voor evenementen, DMG Solutions, dat onder meer parkingdiensten aanbiedt, en het opleidingsbedrijf DMG Academy.

Het geheel is intussen in Franse handen beland, via de Belgische vestiging van Seris Security. Dat gebeurde al in het voorjaar, maar het nieuws bleef onder de radar. Danny Vandormael, de algemeen directeur van Seris België, bevestigt de informatie uit het Belgisch Staatsblad. 

Omgedoopt

Seris heeft de bewakingsdiensten van DMG intussen omgedoopt tot S Protection en de opleidingstak opgenomen in zijn eigen Seris Academy. Hostessenservice en DMG Solutions blijven aparte ondernemingen. Net als S Protection. 'Die tak opnemen in Seris zou hem versmachten. Het kan beter een apart bedrijf blijven dat werkt voor een specifieke sector met specifieke noden', zegt Vandormael. 

David De Herdt, de voornaamste aandeelhouder van DMG, blijft aan boord, maar vooral om Hostessenservice en DMG Solutions uit te bouwen. Seris was in België nog niet actief in het festivalcircuit en was volgens Vandormael al enkele jaren aan het uitkijken om ook in die niche actief te worden. De contacten met DMG werden versterkt en dat leidde dit jaar tot een overname. 

Beleving

DMG telde bij de overname zo'n 60 werknemers, vooral bij S Protection. Maar het aantal werknemers stijgt in het festivalseizoen tot enkele honderden. 'Het zijn mensen die de rest van het jaar een andere job hebben, maar in de zomer in het festivalcircuit willen werken. Op die manier kunnen ze hun job combineren met de festivalbeleving', zegt Vandormael.

Met de 6 miljoen euro omzet van DMG erbij stijgt Seris België dit jaar tot meer dan 110 miljoen euro aan inkomsten, het cijfer van vorig jaar. Seris België telt bijna 2.000 werknemers. Het bedrijf staat onder meer sterk in de retail- en de banksector en mag Carrefour, de NAVO en het Amerikaanse leger tot zijn klanten rekenen. Het Franse Seris, opgericht in 1958, is eigendom van de familie Tempereau. De groep is actief in vier landen en heeft ongeveer 18.000 werknemers in dienst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud