Proglio stapt op als voorzitter Veolia

©Reuters

Henri Proglio, de gedelegeerd bestuurder van de Franse energiereus EDF, stapt op als voorzitter van de milieugroep Veolia Environnement. Hij blijft wel gewoon bestuurder bij het Franse milieubedrijf. De nieuwe voorzitter van Veolia Environnement wordt Antoine Frérot, die er al algemeen directeur was. Frérot krijgt de titel van 'PDG' (voorzitter gedelegeerd bestuurder). Dat maakte de Franse onderneming zondagavond bekend.

Proglio doet de stap opzij om meer ruimte te geven aan zijn goede vriend Frérot. Die laast loopt al twintig jaar in het spoor van Proglio, en steunde hem in al zijn beslissingen. Frérot kreeg al in november 2009 de operationale leiding van Veolia, toen Proglio gevraagd was om de leiding van EDF op zich te nemen.

Plaats ruimen voor een van zijn luitenanten, is echter niet de enige beweegreden van Proglio. In de Franse pers was er herhaaldelijk kritiek omdat Proglio teveel postjes en vergoedingen zou combineren. In veel dossiers is Veolia Environnement ofwel klant ofwel leverancier van EDF, waardoor belangenvermenging zou kunnen ontstaan.

De 52-jarige Frérot is ingenieur en was tot 2003 directeur van de waterafdeling van Veolia, de belangrijkste tak van de groep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud