SD Worx doet overname in Nederland

SD Worx wordt sinds enkele maanden geleid door Kobe Verdonck. ©SD Worx

De Belgische reus voor hr-diensten versterkt zijn positie in Nederland met de overname van het kleine Pointlogic HR.

SD Worx, met meer dan 4.600 werknemers in België en negen andere landen een van de grootste hr-spelers ter wereld, wordt opnieuw een stukje groter. Het lijft de kleine Nederlandse sectorgenoot Pointlogic HR in.

Die levert software in Nederland en sinds twee jaar ook in België. Via het softwareplatform van Pointlogic HR kunnen werkgevers hun loonkosten simuleren en analyseren, bijvoorbeeld bij wijzigingen in het arbeidsrecht of bij uitbreidingsplannen. Het bedrijf bedient meer dan een derde van de Nederlandse beroepsbevolking. Het gaat om meer dan 3 miljoen werknemers en ruim 100 organisaties. De omzet van Pointlogic HR, dat 13 werknemers telt, is niet bekend. 

SD Worx is al actief in Nederland met ongeveer 150 werknemers. De groep haalde vorig jaar vers geld op voor een grote overname, maar die blijft voorlopig uit. De voorzitter van SD Worx, ex-bankier Filip Dierckx van BNP Paribas Fortis, kwam onlangs in het nieuws toen hij naast het voorzitterschap bij Belfius greep omdat hij zich bij de bank mogelijk bezondigde aan belangenvermenging tussen BNP Paribas Fortis en SD Worx.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud