SD Worx koopt hr-specialist Adessa

Kobe Verdonck, de CEO van SD Worx. ©Tim Dirven

De hr-dienstenverlener SD Worx heeft Adessa overgenomen, een consultingbedrijf dat hr-software in de cloud aanbiedt. Het prijskaartje van de deal is niet bekend.

Adessa verkoopt, installeert en onderhoudt hr-software van de Duitse softwarespeler SAP - zoals SuccessFactors en Qualtrics - en staat in voor hun integratie met hr- en loonverwerkingssystemen.

Het bedrijf werd in 2005 opgericht door Gaetan Masson, Koert Ketelslegers, Anne Wouters en Vincent Marin-Lafleche. Twee jaar geleden kwamen ook twee voormalige managers van de leverancier van hr-oplossingen Arinso aan boord om de Europese expansie van het bedrijf te begeleiden.

Spanje

Adessa telt 70 medewerkers in vijf kantoren (België, Duitsland, Luxemburg, Spanje en Zwitserland). Het is goed voor een omzet van 7 miljoen euro. Dankzij de overname wordt SD Worx ook actief in Spanje, boven op zijn bestaande aanwezigheid in tien landen. Adessa wordt de basis voor de verdere expansie van de Belgische hr-dienstenverlener in het Zuid-Europese land.

7 miljoen
Omzet
Het door SD Worx overgenomen Adessa heeft een omzet van 7 miljoen euro.

SD Worx gaat geen bijkomende schuldfinanciering aan voor de aankoop van Adessa. Het gebruikt zijn beschikbare cash om de overname te financieren. SD Worx tankte vorig jaar 80 miljoen euro bij via een obligatie-uitgifte, onder meer met het oog op overnames.

De hr-dienstenverlener heeft naar eigen zeggen ook na de aankoop van Adessa nog voldoende liquiditeiten 'om een rol te blijven spelen in de consoliderende hr-sector in Europa'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud