Advertentie

Sodexo houdt vast aan 'bescheiden groei'

foto Philip Reynaers

De Franse restauratie- en dienstengroep Sodexo heeft het eerste kwartaal ruim 7 procent meer omzet geboekt. Sodexho is ook in ons land een belangrijke speler met circa 4.000 medewerkers.

Sodexo boekte in de periode oktober-december 4,9 miljard euro omzet, dat is een toename met 7,4 procent. Op vergelijkbare basis bedroeg de groei 2,1 procent. De groep gaat nog altijd uit van een 'bescheiden' toename van zijn jaarontvangsten en zijn operationeel resultaat voor het boekjaar tot einde september. Het vorige boekjaar werd nochtans opgefleurd door extra inkomsten uit de wereldbeker rugby en de Olympische Spelen.

'We hebben er alle vertrouwen in dat we gebruik kunnen maken van de groeimogelijkheden in de markten waar we actief zijn. Zelfs al blijft de interne groei bescheiden als gevolg van de huidige conjunctuur, vooral dan in Europa', zo zegt algemeen directeur Michel Landel in een persmededeling. Het zijn inderdaad de andere regio's, met name Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië die de kar trekken met een interne groei van 8,6 procent.

De collectieve restauratie en de maaltijdcheques boekten het meeste vooruitgang. De diensten aan senioren verloren wat terrein omdat Sodexo een aantal contracten verloor aan de concurrentie. Diensten aan bedrijven en overheden kenden een interne groei van 4,2 procent; restauratie in ziekenhuizen en scholen zakte met 1,0 procent, die in scholen bleef stabiel (+0,2%). Dienstencheques en aanverwante stegen met 6,7 procent.

Sodexo verstevigde in november zijn positie in Latijns-Amerika met de overname van Servi-Bonos, een marktleider inzake maaltijdcheques in Mexico met een portefeuille van 5.000 klanten. In december kocht de groep MacLellan in India, een belangrijke speler inzake facility management. Eind vorig jaar kondigde Sodexo ook aan dat er wereldwijd 700 banen zullen sneuvelen.

In collectieve restauratie haaldt Sodexo in ons land een omzet van 300 miljoen met 4.000 medewerkers op 1.200 sites. Zij bereiden ongeveer een kwart miljoen maaltijden per dag. In dienstencheques gaathet om 65 miljoen omzet voor meer dan 50.000 klanten en ruim 1 miljoen begunstigden.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud