Advertentie

Stewart en Stone krijgen groen licht bij Bpost

Ray Stewart, cfo van Belgacom ©BELGA

Ray Stewart, de financieel directeur van Belgacom, en Michael Stone, een ex-topman bij Deutsche Post/DHL, zijn benoemd tot onafhankelijk bestuurder bij Bpost. Dat werd beslist op een bijzondere algemene vergadering. Op de algemene vergadering in mei was de benoeming uitgesteld na vragen van Angelsaksische investeerders.

Bpost  heeft op een bijzondere algemene vergadering Ray Stewart (65), de CFO van Belgacom en bestuurder bij Nyrstar, en Michael Stone (54), een ex-topman bij Deutsche Post/DHL en CEO van het Britse Neopost, benoemd tot onafhankelijke bestuurders.

De twee waren in het voorjaar al voorgedragen, maar de beslissing over hun benoeming werd op de algemene vergadering in mei uitgesteld omdat verschillende institutionele beleggers, vooral Angelsaksische, meer uitleg wilden over het begrip 'onafhankelijk'. Stewart is immers CFO van Belgacom en dat bedrijf heeft net als Bpost dezelfde meerderheidsaandeelhouder: de Belgische staat. Waarom er vragen waren bij Stone, is minder duidelijk. Stone is een specialist in pakjesdiensten.

Op de algemene vergadering van Bpost in mei gaf toenmalig Bpost-voorzitter Martine Durez toe dat er ongetwijfeld te weinig gecommuniceerd was met de buitenlandse institutionele beleggers over begrippen als corporate governance en onafhankelijke bestuurder. Om elk risico te vermijden - de overheid die 51 procent heeft, stemt niet mee over de benoeming van onafhankelijke bestuurders - werd de stemming uitgesteld.

Volgens Durez omdat er onvoldoende tijd was om de aandeelhouders grondig te informeren over de zaak. De uitleg die Bpost achteraf gaf, was blijkbaar voldoende, want op de bijzondere algemene vergadering vandaag kregen Stewart en Stone wel het fiat.

Stewart en Stone vervangen Bjarne Wind en K.B. Pedersen, die als vertegenwoordigers optraden voor de Britse investeringsmaatschappij CVC die na de beursgang van Bpost uit het kapitaal is gestapt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud