Advertentie
Advertentie
opmerkelijk

Taxichauffeur en kompanen vallen Uber-chauffeurs aan in Brussel

©REUTERS

Een 35-jarige taxichauffeur uit Brussel heeft in de nacht van zondag op maandag samen met enkele kompanen enkele Uber-chauffeurs in de val gelokt en aangevallen. Ze stalen hun smartphones en beschadigden hun wagens.

De taxichauffeur kon opgepakt worden, maar zijn kompanen zijn nog niet geïdentificeerd. Dat meldt het Brusselse parket.

De Brusselse lokale politie werd in de nacht van zondag op maandag meerdere keren opgeroepen door autobestuurders die in Elsene het slachtoffer geworden waren van een aanval. In totaal ging het om vier mensen, waarbij verschillende Uber-chauffeurs, die door drie tot zes daders omsingeld waren, bekogeld waren met bloem en eieren en van wie de wagen beschadigd werd.

Van één slachtoffer was de smartphone gestolen en bij de andere was dat tevergeefs geprobeerd. De slachtoffers raakten niet gewond maar waren danig onder de indruk van de feiten.

Vrij snel slaagde de politie erin een verdachte op te pakken. Het ging om een 35-jarige taxichauffeur die snel bekende dat hij samen met enkele kompanen besloten had wraak te nemen op de Uber-chauffeurs omdat die hun oneerlijke concurrentie zouden aandoen. Ze hadden Uber gecontacteerd en voorgewend dat ze gebruik wilden maken van de diensten van het bedrijf. Als er dan een wagen opdaagde, werd de chauffeur aangevallen en werd geprobeerd zijn smartphone te stelen om te vermijden dat het slachtoffer nog andere klanten zou kunnen oppikken.

De opgepakte taxichauffeur, N.C., stond gekend voor één feit van slagen en verwondingen. Het onderzoek naar de andere daders loopt nog.

Politie praat met sector 

Een delegatie van de taxisector is ontboden bij de politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene in een poging de situatie te ontmijnen. De vergadering, waarbij ook vertegenwoordigers van de stad Brussel aanwezig zullen zijn, is gepland voor dinsdag om 15.30 uur. Dat heeft Constantin Tsatsakis, vicevoorzitter van de Belgische Federatie van Taxi's (FeBeT), laten weten.

Volgens zijn informatie hebben taxichauffeurs tijdens het weekend wagens van Uber geblokkeerd, en naar de politie gebeld. Anderen beschadigden voertuigen en bekogelden die met eieren. Tsatsakis onderstreept dat het gemeenschappelijk front van Brusselse taxi's het vandalisme niet ondersteunt, maar betreurt dat slechts een dertigtal gerechtelijke dossiers is geopend tegen chauffeurs van Uber.

'Een Brusselse rechtbank heeft geoordeeld dat het werk van Uber illegaal is. De spanning stijgt bij de taxichauffeurs, omdat ze willen dat de politieagenten de chauffeurs van Uber controleren. Ze betalen geen enkele belasting. Over het algemeen zijn het werklozen die in het zwart werken. Dat is schandalig!', aldus Tsatsakis. Vertegenwoordigers van de Brusselse taxisector worden dinsdag ook gehoord in het Brussels Parlement. Woensdag is er een vergadering van het gemeenschappelijk front van Brusselse taxi's om nieuwe acties te bekijken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud