Thalys rijdt pas vanaf weekend weer normaal

©AFP

'Vrijdag herstelt de situatie zich geleidelijk', zegt een woordvoerder van de hogesnelheidslijn aan Belga, na twee dagen van storingen.

'De afgelopen twee dagen hebben zich door de uitzonderlijke weersomstandigheden storingen voorgedaan aan de spoorweginfrastructuur, die het verkeer van de Thalys-treinen ernstig hebben verstoord', aldus Mattias Baertsoen van de Thalys-persdienst.

'Donderdag leidde een defect aan de bovenleiding en een permanente snelheidsvermindering tot 80 kilometer per uur op het Belgische net tot veel vertragingen en tot het uitvallen van enkele treinen. Om in deze uitzonderlijke omstandigheden de treinen niet te overbelasten zag Thalys zich genoodzaakt de verkoop op alle lijnen tijdelijk te sluiten.'

'Vrijdag herstelt de situatie zich geleidelijk, maar zijn toch nog aanzienlijke storingen te verwachten', zegt de woordvoerder. 'Daarom blijven we de reizigers vragen hun reis in de mate van het mogelijke uit te stellen. Een terugkeer naar de normale Thalys-dienstregeling is voorzien voor dit weekend.' 

Om de verkeerssituatie in real time te kennen, verwijst Thalys zijn klanten naar zijn site en de Thalys-applicatie. Thalys verontschuldigt zich bij de reizigers. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud