TNT Express geeft winstalarm

©Bloomberg

De Nederlandse pakjesdienst TNT Express gaat onderuit op de beurs van Amsterdam. Aanleiding is de waarschuwing dat het bedrijf zijn winstbelofte dit jaar niet kan inlossen.

TNT Express laat zijn margedoelstelling voor 2015 los omdat de koerierdienst het economisch klimaat in Europa verder ziet verslechteren. Daarbovenop heeft het Nederlands bedrijf af te rekenen met scherpere concurrentie.

TNT ging op basis van een verwachte economische groei van 2 à 3 procent in Europa uit van een operationele winstmarge van 8 procent in Europa en 'de Americas'.

TNT heeft op de luchthaven van Luik zijn belangrijkste luchtvrachtknooppunt van Europa. Er worden elke nacht ongeveer 40 vliegtuigen en 125 vrachtwagens behandeld.

De pakjesdienst zet voorts in het derde kwartaal 50 miljoen euro opzij voor de Franse kartelzaak, waar ook zijn Amerikaanse sectorgenoot FedEx betrokken is. TNT onderhandelt met de Franse concurrentiewaakhonden over een schikking. 

TNT werkt sinds vorig jaar aan een reorganisatie die eind 2015 voor 240 miljoen euro aan besparingen moet opleveren. Volgens CEO Tex Gunning zal het bedrijf pas over drie tot vijf jaar ten volle de vruchten van die oefening plukken. Op 18 februari zal de topman een update van zijn strategie geven.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud