Top Xior financiert solidariteitsfonds

Xior-studentenkoten in Brussel. ©Tim Dirven

Xior, de kotmadam van de Brusselse beurs, gaat een intern solidariteitsfonds oprichten ter ondersteuning van de kwetsbaarste huurders.

De bedoeling is dat het fonds wordt gefinancierd door vrijwillige bedragen van de CEO, de bestuurders en het management. Ze zijn bereid 15 procent van hun totale vergoeding vanaf april tot eind dit jaar in het fonds te storten. Daarmee volgt Xior het voorbeeld van D’Ieteren en Solvay, die ook een eigen solidariteitsfonds hebben opgericht.

Voorlopig ondervindt Xior, dat bijna 8.000 studentenkamers verhuurt in België, Nederland, Spanje en Portugal, nog weinig hinder van wanbetalers. Zowel voor april als mei zijn de huurgelden grotendeels binnen. En hoewel Xior de impact van de crisis nog niet kan inschatten, blijft de specialist in kotenverhuur bij zijn belofte over dit boekjaar een EPRA-winst per aandeel van 1,70 procent te boeken. Het beloofde brutodividend blijft op 1,36 euro per aandeel staan of 4,6 procent meer dan over het voorbije boekjaar.  

Ook voor de toekomstige verhuur maakt Xior zich weinig zorgen. Zowel in Nederland als op het Iberische schiereiland is het online bezichtigen van studentenkamers al ingeburgerd. Ook voor België is voor enkele panden een virtuele tour opgezet. In alle landen zitten de verhuringen op schema, luidt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud