opmerkelijk

Torfs vervangt Bpost tijdelijk door PostNL

Torfs stapt tijdelijk over naar Nederland door de staking bij Bpost. ©Jonas Roosens

Wouter Torfs van het gelijknamige schoenenbedrijf haalt uit naar het Belgische postbedrijf.

De schoenenketen Torfs schakelt de komende dagen tijdelijk PostNL in om te kunnen blijven leveren aan zijn Belgische klanten tijdens de staking bij Bpost. Dat zegt topman Wouter Torfs.

De vakbonden bij Bpost plannen vanaf morgen, woensdag, stakingen in telkens andere afdelingen van het bedrijf. Een overleg van de laatste kans leverde maandag niets op. De bedeling van brieven en pakjes dreigt daardoor ernstig verstoord te geraken. 'Wij hebben voorzieningen getroffen', zegt Torfs. 'We hebben afspraken gemaakt met PostNL, waarmee we al samenwerken voor leveringen in Nederland.'

Eigen voet

De maatregel is tijdelijk, maar Torfs verbergt zijn ongenoegen over de staking niet. 'Bpost schiet in eigen voet. Ik ken de achtergrond van de staking niet, maar ik begrijp niet dat ze er via gesprekken niet uit geraken.' Omdat Torfs al met PostNL in Nederland samenwerkt, verwacht de topman niet dat de tijdelijke wissel hem geld zal kosten. PostNL zal de opportuniteit ook wel zien, merkt hij fijntjes op.

Andere bedrijven kunnen niet zo snel schakelen. De elektroketen Media Markt levert grote artikelen zelf, maar rekent voor de rest op Bpost. 'Op zo'n korte termijn kunnen wij geen oplossing vinden. We zullen dus een boodschap moeten plaatsen op onze website dat leveringen langer kunnen duren dan gewoonlijk', zegt woordvoerster Janick De Saedeleer.

In het Waals-Brabantse Eigenbrakel is dinsdagochtend trouwens al een spontane staking uitgebroken. Die is gericht tegen de hoge werkdruk. De werkonderbreking heeft gevolgen voor de postbedeling in Eigenbrakel, maar ook in Waterloo, Tubeke en Kasteelbrakel. Ook de nationale staking draait onder meer om de werkdruk en het personeelstekort bij Bpost.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud