Advertentie
opmerkelijk

Uber Eats biedt nu ook cannabis aan

Sinds 2018 is de verkoop van cannabis legaal in Ontario. ©AFP

Na alcohol biedt Uber Eats sinds maandag ook cannabis aan in zijn app, voorlopig alleen in het Canadese Ontario.

Wie in Ontario woont, heeft er binnenkort een opmerkelijke optie bij in de Uber Eats-app. De maaltijdkoerierdienst biedt voortaan ook cannabis aan in de Canadese provincie, waar de verkoop van wiet sinds 2018 legaal is. In eerste instantie moet de klant de bestelling wel ophalen. Zo kan het personeel de leeftijd en het identiteitsbewijs verifiëren. Uber werkt samen met Tokyo Smoke, een in Toronto gevestigd bedrijf met meer dan 50 verdeelpunten in Ontario.

1.000
cannabishandelaars
Sinds de legalisering van de verkoop in 2018 is het aantal legale cannabishandelaars in Canada toegenomen tot meer dan 1.000.

Volgens Uber zal het aanbieden van cannabis in zijn app goed zijn om de illegale markt terug te dringen. Sinds de legalisering van de verkoop in 2018 is het aantal legale cannabishandelaars in Canada toegenomen tot meer dan 1.000. Toch is het grootste deel van de verkoop nog altijd in handen van illegale producenten.

Voor Uber is het de eerste keer dat het drugs aanbiedt via zijn platform. Eerder dit jaar liet het bedrijf al uitschijnen dat het geïnteresseerd was om cannabis aan te bieden in de Verenigde Staten, als de wet dat zou toelaten. Het gebruik en de verkoop van cannabis is maar in sommige staten legaal. 'We houden de regelgeving en de mogelijkheden in elke markt nauwlettend in de gaten. Naarmate de lokale en de federale wetten evolueren, bekijken we de mogelijkheden met handelaars die in andere regio's actief zijn', zei een Uber-woordvoerder aan Reuters.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud