Uber ziet verlies toenemen ondanks boom in maaltijdleveringen

©REUTERS

Uber Technologies zag zijn verlies in het derde kwartaal toenemen, vooral wegens de terugval van taxiritten. Het blijft mikken op winst tegen eind 2021.

Het herstel van de taxidiensten in de VS, de belangrijkste markt voor Uber, verloopt erg traag. De bezorgafdeling, die ook de maaltijdbezorger Uber Eats omvat, zag de omzet wel ruim verdubbelen tot een recordbedrag van 1,45 miljard dollar. Maar ook die afdeling kon het verlies nog niet in winst ombuigen.

Het eindresultaat was een verlies van 625 miljoen dollar, meer dan de door analisten ingecalculeerde 597 miljoen dollar. We spreken voor alle duidelijkheid niet over de nettowinst, maar over een veel ruwere winstmaatstaf (aangepaste ebitda) waar onder andere afschrijvingen en financiƫle lasten zijn uitgezuiverd. Netto liep het verlies op tot 1,1 miljard dollar. Ook de omzet van 3,13 miljard dollar lag lager dan de verwachte 3,2 miljard.

De vraag naar taxiritten, voor de pandemie goed voor twee derde  van de omzet, herstelt maar langzaam van de instorting met 80 procent in April, op het diepste van de eerste coronagolf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud