Uitvaartsector wil stoppen met rouwbrieven wegens staking Bpost

©BELGA

De Uitvaartunie is donderdag scherp over de staking bij Bpost. Veel rouwbrieven zullen daardoor te laat op hun bestemming aankomen. De sector beraadt zich over rouwcommunicatie op een andere manier.

Dat verklaarde Bruno Quirynen, de voorzitter van de Uitvaartunie, in een interview in 'De inspecteur' op Radio 2. 'Een staking van vijf dagen is voor ons nefast, maar meer nog voor de families die ermee te maken krijgen', zegt Quirynen.

De staking maakt dat er voor de komende twee weken amper rouwbrieven worden gedrukt. 'Drukken heeft geen zin, dus families zijn aangewezen op sociale media.' Het rouwbericht wordt dan op de website van de rouwondernemer geplaatst.

Je kan het vergelijken met een mus die tegen een betonnen muur vliegt. Die valt steendood naar beneden en dan houdt het op. Dat is een beetje de relatie die wij hebben met de post.
Bruno Quirynen
Voorzitter Uitvaartunie

Volgens Quirynen wordt een uitvaart sowieso al later ingepland. De belangrijkste reden is de onvoorspelbaarheid van de post en rouwbrieven worden amper nog als prioritair gezien. Dat brieven pas na de uitvaart toekomen, is geen uitzondering meer.

Uitvaartunie gelooft ook niet in overleg. 'In het verleden hebben wij regelmatig klachten ingediend. Wij hebben zelfs ooit een parlementaire vraag gesteld aan de bevoegde minister, maar dat helpt niet veel. Je kan het vergelijken met een mus die tegen een betonnen muur vliegt. Die valt steendood naar beneden en dan houdt het op. Dat is een beetje de relatie die wij hebben met de post.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect