Uitzendgroep House of Talents rijft technici binnen met overname

BASF in Antwerpen is een van de klanten van Chaintec. ©Christophe Vander Eecken

Door het Oost-Vlaamse Chaintec te kopen doet House of Talents dit jaar al zjin tweede grote overname.

Als nichespeler is de uitzendgroep House of Talents misschien een minder bekende naam bij het grote publiek. Maar de groep, die zich specialiseert in sectoren met knelpuntberoepen, is aan een flinke opmars bezig. De groep haalde eind vorig jaar het Sofindev-fonds van holding Sofina en Colruyt  aan boord als investeerder, en sindsdien gaat het snel. 

In mei nam House of Talents nog Arcq over, een rekruteringsbedrijf voor de biotech-, voedings- en chemie-industrie. Nu komt daar dus het Oost-Vlaamse Chaintec bij. Die groep uit Waasmunster legt zich toe op outsourcing van werknemers met technische profielen in de industrie. Hoeveel House of Talents betaalt voor Chaintec werd niet bekendgemaakt. 

Sterk groeiende markt

Chaintec zelf biedt specialisten aan voor onderhoud van machines en installaties, zusteronderneming EngiPro legt zich toe op de outsourcing van engineeringprofielen. In totaal telt Chaintec 175 medewerkers. 

'De markt van outsourcing van technische profielen trekt al jaren sterk aan,' zegt Steve Rousseau, de topman van House of Talents. 'Dit was tot nog toe een lacune in de services van House of Talents'.

House of Talents werd pas negen jaar geleden opgericht maar groeit als kool. De groep is actief in negen niches en stelt 850 mensen tewerk. Het bedrijf hoopt tegen eind dit jaar een omzet van 60 miiljoen euro te realiseren. 

Cracco 

De Vlaamse uitzendmarkt is dezer dagen volop in beweging. Eerder deze zomer raakte bekend dat de West-Vlaamse ondernemer Philippe Cracco, een van de oprichters van Accent Interim en intussen bekend van het tv-programma 'The Sky Is The Limit', een nieuw uitzendbedrijf is gestart. Cracco's onderneming Jobfixers mikt op bedienden, arbeiders en de bouw. 

Cracco's en diens zakenpartner Lieven Bonamie (ook ex-Accent Interim) willen Jobfixers lanceren met een 'big bang'. Nu maandag opent Jobfixers in een klap 21 nieuwe kantoren, meldt de krant De Standaard. De groep start ook een kantoor in Roemenië voor de instroom van arbeiders in de bouwsector. 

Vivaldis in Duitsland

Een ander Belgisch interimbureau, Vivaldis, rondde dan weer de overname af van de Duitse uitzendgroep SPP Direkt. Vivaldis, met onder andere de investeringsmaatschappij Buysse & Partners en telgen van de textielfamilie De Clerck als aandeelhouder, verwerft 70 procent van de aandelen in SPP Direkt. De rest blijft in handen van oprichter Mirce Filiposki.

Voor Vivaldis gaat het om de eerste buitenlandse overname. De interimmarkt is daar nog sterk versnipperd, wat overnamekansen biedt voor grotere spelers in de branche. Ook de andere Belgische uitzendgroepen Actief Interim en Accent lonken daarom naar de Duitse markt. 

 

 

r

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n