Advertentie

Van Genechten breidt uit in Hongarije

De Turnhoutse kartonfabrikant neemt de Hongaarse verpakkingsfabriek van de Zweedse papierreus Stora Enso over.

Van Genechten neemt de verpakkingsfabriek van Stora Enso in het Hongaarse Komarom, ten noorden van Boedapest, over. Dat meldt Van Genechten maandag.

De vestiging in Komarom boekt een omzet van 14 miljoen euro met een kleine 100 werknemers en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van verpakkingen in microgolfkarton. Microgolfkarton is extra dun en dus efficiënter als transportmiddel. De overname wordt naar verwachting over een maand afgerond.

'Door deze overname vergroten we onze geografische aanwezigheid in Centraal-Europa', zegt Frederic de Somer, algemeen directeur van Van Genechten Packaging International (VGPI). 'De fabriek, gebouwd in 2008, is bovendien complementair met onze Belgische activiteiten in microgolfkarton.'

VGPI is een onafhankelijke, internationaal-industriële groep met een zetel in Luxemburg. De groep heeft elf productiebedrijven in acht landen. Met een jaarlijkse omzet van 295 miljoen euro verwerkt de groep op jaarbasis ruim 200.000 ton karton. Er werken ongeveer 1.600 mensen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud