Vers geld voor Gentse start-up Techwolf

Techwolf krijgt onder meer geld toegestopt van de hr-onderneemster Conny Vandendriessche. ©Emy Elleboog

De Gentse start-up Techwolf haalt 1 miljoen euro op om zijn hr-softwareplatform verder uit te bouwen. Onder meer PMV en de hr-onderneemster Conny Vandendriessche komen aan boord.

Techwolf ontwikkelde een tool die de vaardigheden van de werknemers van een bedrijf in kaart brengt. Het maakt daarvoor gebruik van geavanceerde AI-technologie. Het bedrijf werd in 2018 opgericht door de studenten Andreas De Neve (voortaan CEO), Jeroen Van Hautte en Mikaël Wornoo.

Om de groei van de start-up te ondersteunen leggen meerdere investeerders samen 1 miljoen euro op tafel. Het gaat onder meer om de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en de hr-onderneemster Conny Vandendriessche (House of HR). Een deel van het geld komt van enkele particulieren die mee aan de wieg stonden van de scale-up Showpad, onder wie durfinvesteerder Wim Vernaeve. Ook Peter Minne, de technologiemanager van Showpad, investeert.

Eén oogopslag

De door Techwolf ontwikkelde software en algoritmes integreren alle data over werknemers op één plaats. Ondernemingen kunnen in één oogopslag zien welke vaardigheden aanwezig zijn, in welke afdelingen of departementen die zitten en hoe ze in de loop der jaren geëvolueerd zijn. Daarop kan het hr-beleid worden afgestemd.

TechWolf verzamelt inzichten op bedrijfsniveau, maar evengoed op het niveau van elke individuele werknemer. Die kan daardoor aanbevelingen voor opleidingen of suggesties voor bepaalde projecten die aansluiten bij zijn profiel krijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud